ECONOMIA
Economia 18/10/2012

La Generalitat declara desert el concurs de privatització dels túnels de Tabasa i del Cadí

El departament d'Economia inicia ara un procés de negociació amb possibles empreses interessades, entre les quals figura Abertis, l'única que ha presentat oferta al concurs

T.g.
1 min
El conseller Andreu Mas-Colell.

BarcelonaEl plec de condicions de la privatització de la gestió de Túnels de Tabasa i del Cadí van valorar la concessió de la gestió durant 25 anys a un preu mínim de 430 milions d'euros. El 70% s'havien d'abonar abans d'acabar el 2012 i la resta, en cinc anys. Abertis, a través de la filial Invicat, va ser l'única empresa que va presentar oferta, i no fixava preu.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquest dijous, la mesa de contractació de la concessió s'ha reunit per analitzar la documentació i, "després de valorar que l'oferta no compleix les condicions fixades en el contracte de gestió, ha decidit declarar desert el concurs". Això representa que, com preveu la llei, ara s'iniciï un procés negociat amb una sèrie d'empreses que es convidaran a participar en la privatització, que manté l'objectiu d'adjudicar la concessió a finals d'enguany.

Fonts del departament d'Economia han assegurat que aquest procediment també inclourà Invicat, i que fins al moment desconeixen amb quantes empreses hi haurà converses.

stats