Economia 19/12/2012

La Generalitat posposa fins al dia 27 el pagament de les nòmines del desembre

El Govern assegura que el pagament està garantit i que s'ha posposat una setmana "perquè no es pot fer abans"

Vicenç Moliné
1 min

BarcelonaEls treballadors de la Generalitat cobraran la nòmina d'aquest mes el dia 27 de desembre enlloc del 21, com era costum fins ara. Segons ha denunciat CCOO, a més, un missatge intern per a tots els funcionaris afegeix que el pagament es farà "tan bon punt arribi la bestreta de Madrid".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El sindicat es queixa que el Govern no aclareix què passarà si no arriba la bestreta i culpa Mas-Colell del retard i de la incògnita sobre el pagament.

Des del departament de Governació, però, assenyalen que el pagament de la nòmina el dia 21 de desembre no és obligatori, ja que segons la llei i com es fa tots els altres mesos, es paga el darrer dia laborable de cada mes. "Fins ara, quan hi havia disponibilitat, es feia el 21, però ara no s'ha pogut", diuen des de la Generalitat.

Tot i això, volen enviar un missatge de tranquil·litat i asseguren que el fet de pagar quan arriba la bestreta de Madrid ja ve de fa mesos. En aquest sentit, recorden que fins ara s'ha complert amb els terminis "i el 27 es pagarà", sentencien.

Així, la Generalitat s'haurà d'esperar a rebre la tramesa de part del rescat del Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA) que va demanar a l'estiu. Avui, però, el ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, ja ha avisat que si Catalunya o una altra comunitat no compleix l'objectiu de dèficit per al 2012, podria perdre els fons del FLA de l'any vinent.

stats