Economia 28/09/2012

José Manuel Lara: "Si Catalunya fos independent, el grup Planeta se n'hauria d'anar"

En la seva opinió, no té sentit mantenir la seu del grup editorial "en un país estranger que parla un altre idioma"

Ara
1 min
José Manuel Lara, president del grup Antena 3

BarcelonaJosé Manuel Lara, president del grup Planeta i de mitjans de comunicació com Antena 3 o La Razón, ha amenaçat avui amb marxar de Catalunya si algun dia es proclama la independència. "Si Catalunya fos independent, el grup Planeta se n'hauria d'anar", ha dit l'empresari i expresident del Cercle d'Economia.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Durant una entrevista a ABC Punto Radio, Lara ha puntualitzat: "No és que me n'anés, és que em farien fora [de Catalunya]". Segons Lara, no té sentit que Planeta "tingui la seu a un país estranger que parla un altre idioma [el català]".

"No entenc que ho estiguin plantejant seriosament. I li he dit a [Artur] Mas", ha afegit. "Vull creure que això és només una estratègia per aconseguir alguna cosa", ha dit en referència a un millor acord de finançament.

De totes formes, Lara també ha criticat l'actuació del govern espanyol: "A veure si d'una vegada s'asseuen a parlar: no haurien d'haver esperat a que s'arribés a aquesta situació per seure". El president de Planeta ha protestat, per exemple, perquè Madrid "no hagi pagat res del fons de competitivitat" que contempla l'Estatut.

"Hi ha hagut partits nacionalistes a molts llocs, com a Andalusia, Cantàbria... enlloc funcionen ja. Només a Catalunya i el País Basc. Aquest punt no el podem negar! I Madrid ho ha d'entendre", ha conclòs.

stats