Economia 07/05/2013

L'agència de viatges eDreams diu que l'independentisme i l'escola en català allunyen el talent

L'empresa contractarà 100 enginyers per treballar a Barcelona aquest any

Efe
2 min
El fundador d'eDreams, Javier Pérez Tenessa / eDreams

BarcelonaEl conseller delegat d'eDreams, Javier Pérez Tenessa, ha dit aquest dimarts que el debat sobre la independència de Catalunya i l'escola en català dificulten l'atracció de talent perquè la gent busca estabilitat jurídica i institucional. El directiu s'ha queixat també de la fiscalitat i el nivell educatiu d'Espanya.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En declaracions a la premsa després d'una conferència sobre organitzada per PwC, el responsable de la primera agència de viatges en línia europea ha assegurat que la "inestabilitat" no ajuda a atreure talent a les empreses perquè a la gent li agrada l'estabilitat jurídica i institucional.

També ha dit que el baix nivell educatiu a Espanya és un altre factor perquè molta gent decideixi no venir a treballar aquí, ja que en altres països hi ha millors escoles amb educació en anglès, i, en el cas de Catalunya, ha afegit que el fet que s'estudiï en català també és un altre factor perquè molta gent no vulgui venir.

Durant la seva conferència, Pérez Tenessa, fundador de la primera agència de viatge en línia europea i la cinquena del món, ha dit que la fiscalitat, la baixa qualitat de l'educació primària i les notícies sobre els problemes de corrupció també fan difícil atreure el talent a Espanya.

El conseller delegat d'eDreams ha insistit que la fiscalitat és "un torpede a la línia de flotació de les empreses innovadores" i, encara que després ho ha descartat, ha explicat que el canvi de seu social, que ara és a Barcelona, "sempre està sobre la taula", però ha afegit que té els seus "inconvenients".

Contractes a 100 enginyers

El directiu ha explicat també que la companyia pretén contractar més de 100 enginyers a Barcelona aquest any com a part del seu pla d'expansió, que passa per potenciar les vendes a l'estranger, que ja suposen el 95% de la facturació d'eDreams.

stats