Economia 29/05/2012

'Le Monde' titlla Rajoy de "quixotesc" i "orgullós" per negar-se a demanar ajuda a Brussel·les

El diari francès dedica el seu editorial a criticar la postura del president espanyol i l'urgeix a "despenjar el telèfon" i demanar ajuda a Europa. Compara la posició del govern espanyol amb la de Portugal i Irlanda abans de la intervenció

Ara
1 min

BarcelonaEl diari francès 'Le Monde' critica en el seu editorial d'aquest dimarts l'"orgull" de Rajoy que l'impedeix demanar ajuda a Europa per salvar els bancs espanyols i titlla el president de l'executiu central de "quixotesc" per no afrontar que "l'estat dels bancs espanyols alimenta una desconfiança creixent".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El rotatiu insta Rajoy a "despenjar el telèfon i trucar a Brussel·les", per "l'interès de l'euro", tot i que li pugui semblar "humiliant". "A Dublín i a Lisboa fa un temps tenien el mateix discurs: no necessitaven ajuda", recorda 'Le Monde', en al·lusió als dos països que van acabar intervinguts per Europa perquè van reaccionar "massa tard".

Respecte a Bankia, el diari es pregunta "on trobarà" Rajoy els 19.000 milions que injectarà a l'entitat en crisi i assegura que Madrid té "pressa" per l'escalada de la prima de risc, que l'obliga a pagar el deute a 10 anys amb un 6,5% d'interès.

stats