Economia 18/08/2012

Milers d'afectats per les preferents es manifesten davant de la casa d'estiueig de Rajoy a Galícia

Unes 5.000 persones, segons la policia, protesten a Sanxexo per exigir que se'ls tornin els estalvis que van dipositar en participacions de Novagalicia

Efe
1 min
Manifestació d'afectats per les preferents de Novagalicia aquest dissabte a Sanxenxo / SALVADOR SAS / EFE

SanxenxoUnes 5.000 persones, segons la policia, desfilen des de les 11.00 d'aquest dissabte pels carrers de Sanxenxo (Pontevedra), localitat on estiueja el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, en la manifestació convocada pels afectats per les preferents de Novagalicia Banco per exigir que se'ls tornin els seus estalvis.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els manifestants, la gran majoria persones de mitjana edat i jubilats, han acudit convocats per les plataformes de tot Galícia, vestits amb samarretes de colors segons el seu lloc de procedència, amb veïns de les comarques Salnés i Morrazo com a grups més nombrosos.

Entre els participants també figuren afectats de Ferrol, la Corunya, Vigo, Ourense o Baixo Miño, entre d'altres.

A la marxa s'han corejat, entre un estrèpit de sirenes i xiulets, consignes contra els responsables de les desaparegudes caixes d'estalvis i s'han llançat ous contra una seu de Novagalicia.

La marxa ha sorprès els estiuejants al seu pas pel passeig de Silgar, on els manifestants s'han aturat uns minuts i han aprofitat per llançar crítiques davant la residència estiuenca de Rajoy.

stats