ELECCIONS 25-N
Política 16/11/2012

Mas: "Si aconsegueixen destruir-me, darrere meu vindran els López i els Garcia per liderar el procés"

El candidat de CiU, en un míting a Vic, acusa les institucions espanyoles de voler "aniquilar" el dret a decidir català

Oriol March
3 min

VicEl candidat de CiU a les eleccions catalanes, Artur Mas, han fet aquest vespre a Vic el míting més abrandat de tots els que ha pronunciat en campanya. "Si aconsegueixen destruir-me com a president, darrere meu vindran els López, els Garcia i els Fernández per liderar el procés català", ha exclamat el candidat enmig de crits favorables a la independència. S'ha referit així a una informació publicada pel diari 'El Mundo' i que vincula Mas i Jordi Pujol en un cas de corrupció.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el míting més multitudinari des que CiU va començar la campanya, amb més de dos mil assistents, ha assegurat que la voluntat de les institucions espanyoles és "aniquilar" el dret a decidir per a Catalunya.

Mas ha carregat contra els partits catalans "que donen suport a mitjans que volen espanyolitzar Catalunya i no al president del país quan ja ha dit que presentarà una denúncia contra aquestes informacions". "El poble ja està decidit a decidir", ha considerat el candidat.

El líder nacionalista ha volgut avançar que després del 25-N "arribaran més atacs corregits i augmentats" i ha assegurat que ell els "respondrà" sempre i quan "tingui el poble al costat".

El seu teloner ha estat Ramon Espadaler, número 7 a les llistes nacionalistes. "Som aquí per anar molt lluny, perquè tenim dret a l'autodeterminació i perquè no ens espanta la democràcia", ha assegurat Espadaler, que considera que aquest dret a l'autodeterminació s'ha d'exercir perquè Catalunya "pugui seguir essent".

Pel que fa a la informació del diari 'El Mundo', que vincula Artur Mas i Jordi Pujol en un cas de corrupció, Espadaler ha assegurat que "val tot contra el projecte, i els catalans hem de demostrar que tenim el vot per construir".

"Som aquí per dir al ministre Margallo que entre cop d'estat i democràcia sempre triarem democràcia", ha insistit el president del consell nacional d'Unió, que ha respòs a l'expresident José Montilla que "l'actitud franquista és la de vetar referèndums".

"Ens falta acabar de persuadir totes les persones que estiguin indecises", ha assegurat Espadaler. "La gent mirarà si el president Mas té el poble al costat", s'ha referit el dirigent d'Unió en referència a la nit del 25-N.

Abans d'Espadaler ha estat el torn de Marta Pascal, presidenta de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC). "La generació de joves actual no serà una generació perduda si s'aconsegueix l'estat propi", ha afirmat Pascal, que ha assegurat que CiU no té por "de les amenaces i de les mentides" que arriben per part, segons ella, de les institucions espanyoles.

Pascal ha ensenyat una papereta de CiU per cridar el públic a votar Artur Mas, i ha posat Vic -la seva ciutat- com a exemple "d'integració" en relació a la immigració.

Després de Vila d'Abadal, l'encarregat de prendre la paraula ha estat Josep Rafús, candidat per Osona, que ha cedit el micròfon a quatre persones que optaran per CiU en aquestes eleccions després d'haver votat altres partits en altres cites electorals.

Vila d'Abadal defensa la independència

L'acte l'ha obert l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, a qui el líder d'Unió, Josep A. Duran i Lleida, va vetar per anar a les llistes a causa de l'enfrontament que mantenen des de l'últim congrés democristià, en què Vila d'Abadal li va disputar sense èxit el lideratge a Duran. El també president de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha defensat la plena sobirania de Catalunya: "L'Onze de Setembre, el poble de Catalunya va demanar la independència", ha assegurat.

Vila d'Abadal ha reclamat la majoria absoluta per a CiU perquè "convé al país", i ha carregat contra les acusacions de "nazis" que han rebut els catalans les últimes setmanes per part del PP i PSOE. "Els direm adéu, i ens tiraran brutícia perquè demanem una Catalunya lliure i independent".

stats