ELECCIONS 25-N
Política 12/10/2012

EUiA escull Joan Mena com a cap de llista i prescindeix de Jordi Miralles

El fins ara portaveu de la formació al Parlament s'ha sentit "exclòs" i, com l'altra diputada comunista, Mercè Civit, no repetirà a les llistes

Acn
2 min
Nuet i Miralles durant la darrera Assemblea General d'EUiA

BarcelonaEl candidat d'EUiA per a les properes eleccions al Parlament serà el regidor de Sabadell Joan Mena, que substitueix d'aquesta manera el fins ara líder d'EUiA al Parlament, Jordi Miralles, que ha afirmat a l'ACN que s'ha sentit "exclòs". Mena va ser proposat per la comissió electoral de la formació i escollit en la reunió del consell nacional del passat 10 d'octubre amb 66 vots a favor, 2 en contra i 32 abstencions. L'acompanyaran a la llista per la demarcació de Barcelona la coordinadora d'Alternativa Jove, Lorena Vicioso, i el coordinador de Comunicació d'EUiA, David Companyon. Ni Jordi Miralles ni la també diputada Mercè Civit seran a les llistes malgrat la seva intenció de presentar-se. El consell nacional d'EUiA també va nomenar com a caps de llista de les demarcacions de Girona, Tarragona i Lleida per a les pròximes eleccions catalanes Jordi Córdoba, Fèlix Alonso i Pilar Ramos, respectivament. Aquests tres noms van obtenir una majoria molt més àmplia que la que va rebre el cap de llista per Barcelona, ja que van ser confirmats amb 97 vots a favor, 1 en contra i 2 abstencions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha pogut confirmar l'ACN, Jordi Miralles s'ha sentit "exclòs" per part del partit i ha avançat que la setmana vinent explicarà públicament com la direcció l'ha deixat fora de les llistes. Un fet que sobta perquè el coordinador general d'EUiA, Joan Josep Nuet, havia apostat públicament per Miralles com a candidat al Parlament. Fins ara, Miralles ha mantingut el silenci per no perjudicar l'acord electoral amb ICV, que s'ha signat aquest mateix divendres. Un silenci que vol respectar fins al proper dia 16, un cop els dos partits hagin creuat les seves respectives llistes i hagin registrat la proposta definitiva.

Miralles va ser coordinador general d'EUiA des del 2000 i fins al juny del 2012, quan precisament Nuet el va succeir al capdavant del partit.

stats