31/08/2015

Si Luis Suárez en marqués trenta-cinc...

1. Suárez

La temporada passada, quan Luis Suárez no arrencava i l’equip no marcava, una persona del vestidor em va dir (i així ho vaig escriure): “Si Suárez fa 25 gols, guanyarem els tres títols”. En duia 24, va marcar a Berlín i en va fer 25. Enguany em diuen que n’haurà de fer 35. Ja en du un.

2. 1-0

Dues victòries per la mínima i comencen els debats exprés sobre la sequera golejadora. No empalmàvem dos partits de Lliga amb 1 a 0 des de la temporada 10-11, amb Guardiola. Marcar un sol gol, però, és el que ha fet més cops el Barça a la Lliga (703 ocasions), i no encaixar-ne cap també (967 partits).

3. 666

El Barça encara no és líder. L’adverbi denota confiança en l’equip. Ens ho impedeixen l’Atlètic -el pròxim rival-, l’Eibar -que hauria de ser a Segona- i el Celta -que ha jugat els dos partits contra 10-. De manera que el Barça continua encallat en les 666 jornades com a líder. Una xifra endimoniada que esperem que no sigui un mal averany.

4. Nolito

Manuel Agudo, de moment, no tornarà al Barça. L’extrem, que ja va disputar dos partits de Lliga amb Guardiola, continuarà a Vigo perquè la sanció de la FIFA li impedia jugar fins al gener. A punt de fer els 22, Nolito va explotar com a tercer rematador de la Lliga (darrere de CR7 i Messi), el quart en assistències i el quart regatejador després de Messi i Neymar. Brutal.

5. Mateu

L’Atlètic acabava de fer una exhibició a Sevilla i entrevistaven el seu capità a la gespa. Gabi somreia quan deia que ara rebrien el Barça. A la zona mixta Fernando Torres esbossava el mateix somriure enigmàtic sobre la visita del Barça. Què els feia riure? Era de nervis? O potser ja sabien que Mateu Lahoz seria l’àrbitre?