BARÇA
Esports Barça 25/04/2013

Iniesta: "Quan es parla de fi de cicle s'està cometent una injustícia amb aquest equip"

El jugador blaugrana ha parlat davant la premsa i ha valorat l'eliminatòria contra el Bayern Munic i el partit de dissabte contra l'Athletic de Lliga

Nuria García
2 min

BarcelonaEl migcampista del Barça Andrés Iniesta ha estat el protagonista a la sala de premsa de la Ciutat Esportiva Joan Gamper. Ha valorat les semifinals de la Lliga de Campions contra el Bayern Munic i la possibilitat de guanyar la Lliga aquest dissabte contra l'Athletic Club: "Toca canviar el xip i anar a Bilbao a guanyar. Hem d'aixecar-nos després del cop de l'altre dia i pensar a guanyar la Lliga, que la tenim a tocar".

Sobre el partit de tornada contra el Bayern del proper dimecres al Camp Nou, Iniesta ha apuntat: "Hem de creure que ho podem fer, pensar que podem tenir una oportunitat d'aconseguir-ho. Quatre gols és molt difícil, però si tenim opcions, per mínimes que siguin, hem de ser-hi. Tenim 90 minuts per aconseguir una cosa molt difícil. No et puc dir que els en puguem fer cinc, però hem de sortir a lluitar pel partit, com si fos una final".

Per Iniesta, el Bayern va ser clarament superior a l'Allianz Arena: "Ens van superar en tots els sentits, i no per falta d'actitud. Ells estan en un moment molt dolç i ens van superar. Cal reconèixer-ho. Fa mal no estar a l'altura de l'exigència que suposava el Bayern".

El migcampista creu que és "molt injust" que es parli de canvi de cicle. "Quan es parla de fi de cicle s'està cometent una injustícia amb aquest equip. En els últims cinc anys, l'equip ha aconseguit dues Champions, ha arribat a tres semifinals, som a un pas d'aconseguir la quarta Lliga en cinc anys... i a això se li han de sumar les Supercopes. Beneït cicle! El fi de cicle és quan passen molts anys i no aconsegueixes coses. En els últims cinc anys hem aconseguit coses perquè la gent respecti l'equip, el cos tècnic i el club. Si l'any vinent volem tornar a lluitar per tots els títols, haurem de millorar, això és normal".

Iniesta ha puntualitzat aquesta última idea: "Quan em refereixo a millorar, em refereixo a tothom. Als jugadors, als entrenadors, als que hi són, als que hagin de venir... des de mi fins a l'últim. Tots hem de millorar per tractar de tornar a lluitar per tot. El futbol cada cop és més difícil i sempre cal millorar. No vull dir que haguem de fitxar quatre o cinc jugadors... jugadors, cos tècnic, directiva i president... tots hem de treballar per millorar. El que hem fet aquest any faria que ens quedéssim curts per a l'any vinent si volem lluitar per tot". Tanmateix, el migcampista manxec ha afegit: "Les revolucions no són bones. Quan les coses no surten, cal comptar fins a 10, esperar que tot es refredi una mica i raonar i pensar".

Sobre la Lliga, Iniesta ha comentat: "Aquesta Lliga està sent una de les més complicades dels últims anys per moltes circumstàncies. Aconseguir-la, per a nosaltres, després d'haver-la perdut l'any passat, és molt important. Quan ets campió de Lliga, l'any mai és dolent. Si guanyes la Lliga i a més guanyes altres coses, llavors parlem de anys excel·lents. Si pensem cada any que si no guanyem la Champions és un any dolent, crec que ens equivoquem".

Preguntat per la seva renovació, Iniesta ha dit: "Hem parlat amb el club i mantinc el que he dit altres vegades. Porto tota la vida al club i seria bonic acabar la meva carrera aquí, però això dependrà del meu rendiment. Això marcarà el temps que jo pugui seguir al club".

stats