Publicitat
Publicitat

Protestes

Repercussions mundials

'Spiegel': "La generació perduda d'Espanya ha trobat la seva veu"

Les acampades desapareixen de les portades però donen peu a l'anàlisi en la premsa internacional

En la seva edició digital el setmanari alemany Spiegel titula "La generació perduda espanyola troba la seva veu: "Els van etiquetar com la generació perduda, amb molts joves incapaços de trobar feina i obligats a viure a casa dels pares com a conseqüència de la crisi econòmica. Però ara els joves espanyols semblen haver trobat la seva veu i estan expressant el seu malestar amb els polítics als carrers".

La premsa britànica, que ahir no es feia ressò de les protestes, comença a parlar-ne avui. The Guardian afirma que "una revolta dirigida pels joves s'està escampant pel sud d'Europa mentre una nova generació de manifestants s'apropia de les places i els parcs areu d'Espanya, unida pel rebuig a la classe poítica i el rebuig a les retallades pressupostàries". El diari parla del contagi del moviment a Itàlia, on #italianrevolution ja és trending topic: ahir es van fer acampades a Florència i avui n'hi ha de convocades a Roma i Milà.

El Wall Street Journal esmenta les protestes com el resultat de la "mala situació econòmica" d'Espanya i recorda les elevades taxes d'atur juvenil. El diari se centra, però, en destacar que, com va passar a Catalunya, si el Partit Socialista perd algunes comunitats el dèficit ocult de les autonomies sortirà a la llum.

El portal d'informació econòmica Business Insider llegeix el moviment assenyalant similituds i diferències amb el d'Egipte: "Des de fora, s'assemblen en molts aspectes: una joventut desafecta, enrabiada per l'elevada taxa d'atur i que es comunica a través de les xarxes socials subvertint l'estructura tradicional de poder al país; però Espanya és un país totalment diferent d'Egipte, és una democràcia i els manifestants reclamen reformes, no un regicidi, la situaicó està millorant allà, tot i que potser no tan ràpid com caldria".

Al-Jazira, la cadena que ha s'ha convertit en un referent de les revoltes al món àrab, continua fent seguiment de la protesta ciutadana a Espanya i explica avui en la portada de la seva edició digital la prohibició imposada per la Junta Electoral Central.


Etiquetes

Més continguts de

315

Clinton vs. Trump

El duel més insòlit de la història per la presidència dels Estats Units

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT