Mitjans públics

Ustrell demana disculpes després que els professionals de TV3 el renyessin per menystenir el debat electoral de la cadena

El presentador d''El matí de Catalunya Ràdio' ha dit aquest matí que preferia el format de La Sexta al de TV3

ARA
2 min
Ricard Ustrell

BarcelonaRicard Ustrell ha demanat disculpes després que els professionals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals li hagin exigit una rectificació per unes paraules dites al matinal de Catalunya Ràdio, quan ha assegurat que el debat electoral de La Sexta, emès aquest dilluns, va ser molt millor que els que tradicionalment es fan a la televisió pública catalana i que, a més, no tenia previst mirar el que es farà avui a TV3. "No només miraré el debat d'avui de TV3 i Catalunya Ràdio sinó que demà en parlarem àmpliament a El matí de Catalunya Ràdio! Demano disculpes si algú s'ha sentit ofès", ha dit Ustrell a través de X.

Aquest dilluns al migdia els professionals de TV3 i Catalunya Ràdio han fet una publicació a X en què mostraven el seu descontentament per les paraules d'Ustrell al matinal de la pública i demanaven una retractació. "Condemnem enèrgicament els dos comentaris de Ricard Ustrell denigrant el debat electoral de TV3 i Catalunya Ràdio i lloant la competència. És imperdonable que el director d'El matí de Catalunya Ràdio i de Col·lapse parli així de l'empresa on treballa i dels seus companys. Esperem rectificació", ha expressat el Consell Professional de TV3 a través d'X. Ustrell ha fet els comentaris el mateix dia que la televisió pública té previst emetre el seu debat electoral, moderat per Ariadna Oltra.

Aquesta última polèmica és una nova escenificació de les tensions entre els treballadors de la corporació i el director del matinal de Catalunya Ràdio, a qui es critica el poc ús de recursos interns de l'emissora pública i l'aposta per professionals externs a la casa.

Durant la primera hora del matinal de Catalunya Ràdio Ustrell ha lloat el format de La Sexta, presentat per Ana Pastor. "Molt millor que el que es fa a TV3 des de fa anys. A mi em va agradar molt. Jo crec que hem de prendre nota", ha dit el periodista quan ha valorat el debat de la cadena d'Atresmedia. A part de dir que preferia la proposta de La Sexta, ha afegit que com que ja havia vist aquell debat no miraria el de TV3, que es fa aquesta nit.

Posteriorment, Ustrell ha reincidit en aquesta idea, tot i que els nous comentaris s'han fet en un fragment del programa en què es barreja informació i entreteniment i compta amb la participació d'imitadors. Ha estat en aquest context que ha dit que no pensava veure el debat perquè estava massa ocupat però que el recuperaria l'endemà. "No el podré seguir perquè tinc molta feina. Haig de penjar un quadre, haig d'estendre roba també. I després avui a La Sexta estrenen ¿Quién quiere ser millonario?, que m'agrada molt aquest concurs. Ara soc molt de La Sexta", diu en to més proper a la broma que a la informació.

stats