ARA LLEGIM
Llegim 10/10/2012

'Deixa't portar pels somnis', de Massimo Gramellini, l'últim fenomen de vendes italià

La novel·la, una història autobiogràfica que parla de la pèrdua, la por de no ser estimat i el retorn a la vida i al sentiment, ha venut 600.000 exemplars a Itàlia

Ara
1 min
Massimo Gramellini

BarcelonaLa novel·la autobiogràfica 'Deixa't portar pels somnis' (Amsterdam/Destino), del periodista i escriptor Massimo Gramellini, arriba a les llibreries després d'assolir un gran èxit a Itàlia, amb 600.000 exemplars venuts. Amb aquesta història, l'autor acosta al lector les seves vivències més personals, que comencen amb el rebuig de la mort de la seva mare quan l'autor tenia vuit anys.

El 1969, la mare pateix un atac al cor i Massimo es queda orfe. Així comença el relat: una història en clau universal amb què vol que s'identifiquin tots aquells que en algun moment hagin perdut a algú o alguna cosa important a la seva vida. En aquest llibre, Gramellini parla de la pèrdua, però també de la por a no ser estimat i del retorn a la vida i el sentiment.

A la novel∙la "he volgut explicar la recerca d'una figura femenina que omplís el buit de la meva mare", explica Massimo Gramellini. El protagonista de la novel∙la es pregunta constantment per què totes les dones de la seva vida desapareixen. Un paisatge dickensia molt del gust de Gramellini, un gran amant de l'obra de l'autor anglès, a qui ret homenatge.

stats