Internacional 06/05/2013

L'ONU creu que els rebels sirians han utilitzat armes químiques

La magistrada Carla del Ponte assegura que hi ha evidències i testimonis que demostrarien que els rebels sirians han utilitzat gas sarín, una substància extremadament tòxica que l'ONU considera una arma de destrucció massiva

Efe
1 min
Combatent sirià al cap de refugiats de Yarmouk, prop de Damasc.

GinebraLa Comissió d'investigació de Nacions Unides assegura que, segons el testimoni de víctimes de la guerra siriana i de personal mèdic que treballa en el conflicte, els rebels sirians haurien utilitzat armes químiques en els seus atacs. Es tractaria, concretament, de gas sarín, una substància extremadament tòxica que l'ONU considera des del 1991 una arma de destrucció massiva. L'anunci l'ha fet la magistrada, Carla del Ponte, exfiscal del Tribunal Penal Internacional per a l'Antiga Iugoslàvia i per Ruanda, que avui és membre d'aquesta comissió, que ha decidit investigar les denúncies presentades tant pels rebels sirians com pel règim de Baixar al-Assad.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons Del Ponte, l'equip de Nacions Unides creu que hi ha "sospites fortes i concretes, però encara no tenen proves incontestables". Els investigadors han entrevistat refugiats sirians que han fugit a països veïns i metges que han treballat sobre el terreny, però no han aconseguit encara entrar a Síria, perquè el règim d'Al-Assad els ha denegat el permís. Damasc no vol que la missió de l'ONU investigui també les denúncies presentades per les forces rebels contra el règim.

stats