Internacional 27/01/2013

Almenys 16 morts, entre ells vuit menors, en un bombardeig al nord de Síria

Un portaveu de les forces rebels assegura que avions governamentals han bombardejat amb barrils d'explosius la ciutat de Manbash, a la província d'Alep

Efe
1 min
Un combatent rebel intenta localitzar un avió de combat del govern a la ciutat d'Alep, Síria / AFP/ Elias Edouard

El CaireAlmenys 16 persones, entre ells vuit menors i dues dones, han mort en una ofensiva aèria llançada per l'aviació siriana contra la localitat de Manbash, a la província septentrional d'Alep, segons l'Observatori Sirià de Drets Humans (OSDH), que parla també de diversos ferits greus en l'atac.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Un portaveu de les forces rebels, identificat com Abu Feras, ha explicat a Efe que els avions governamentals van bombardejar amb barrils d'explosius la ciutat, que havia sortit del control del règim fa quatre mesos.

L'activista ha afegit que l'atac solament ha afectat a civils perquè des del "alliberament" d'aquesta localitat, els rebels l'havien abandonat per sumar-se als fronts de combat a la província d'Alep.

Per la seva banda, la Comissió General de la Revolució Síria (CGRS) eleva aquest balanç a una vintena de morts, una xifra que coincideix amb la que va donar la xarxa d'activistes Comitès de Coordinació Local (CCL).

L'observatori va anunciar també que set persones més han mort en una altra ofensiva de l'aviació militar sobre la localitat d'Al Bab, a la mateixa província.

stats