País Valencià 29/04/2013

Cotino fuig de Jordi Évole i evita respondre sobre l'accident de metro del València del 2006

El programa 'Salvados' va explicar les irregularitats comeses per MetroValencia al voltant de l'accident que va causar 43 morts i 47 ferits dies abans de la visita del Papa

Salvador Almenar
2 min

ValènciaEl programa 'Salvados', dirigit i presentat per Jordi Évole, va explicar aquest diumenge les irregularitats comeses per MetroValencia per tal d'amagar les possibles causes del pitjor accident de metro ocorregut a Espanya, que va causar la mort de 43 persones i greus ferides a 47 més.

Durant el programa, diversos testimonis van explicar com l'empresa pública Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana va instruir els seus empleats per respondre a la comissió d'investigació parlamentària i dir que el succés va ser un accident i que el llavors conseller del govern valencià i actual president de les Corts Valencianes, Juan Cotino, va oferir feina als familiars de les víctimes a canvi de no personar-se en el procés judicial.

Davant d'aquestes acusacions, Jordi Évole va voler parlar amb Juan Cotino, però el president del parlament valencià va negar-li una entrevista. Tot i això, el presentador català va aconseguir trobar Cotino en un fira de vins valencians i es va acostar per preguntar-li sobre la informació explicada pels familiars de les víctimes de l'accident al seu programa. En aquest moment, qui va ser membre del govern de Francisco Camps va tornar a declinar fer qualsevol declaració, tot i la insistència d'Évole.

El programa 'Salvados' dedicat a l'accident de metro ocorregut a València l'any 2006 ha tingut molta repercussió a les xarxes socials. Ahir a la nit es va engegar una campanya a la web change.org per demanar la reobertura de la comissió d'investigació parlamentària sobre l'accident, i Juan Cotino va ser durant hores 'trending topic'. El programa d'ahir de La Sexta va ser el segon més vist d'aquesta temporada.

Avui, el conseller Juan Cotino no ha acudit a les Corts Valencianes on, segons l'agenda de la càmera autonòmica, havia de presentar un curs de dret parlamentari. Segons el seu equip, el president del parlament no hi ha anat per "raons familiars". Arran de l'emissió del programa d'ahir, el PSPV-PSOE i Esquerra Unida del País Valencià han demanat, una vegada més, la reobertura de la comissió d'investigació celebrada a l'agost del 2006 a les Corts Valencianes.

stats