Política 13/06/2013

Guerra assegura que acceptaria la consulta si no existís "coacció" del poder a Catalunya

El dirigent socialista acusa al Govern català de dir als ciutadans el que han de pensar en una entrevista a Catalunya Ràdio

Efe
1 min

BarcelonaEl diputat del PSOE i exvicepresident del Govern Alfonso Guerra ha admès avui que la consulta sobiranista podria servir per clarificar la voluntat dels catalans "sempre que es fes sense la coacció tremenda" del poder a Catalunya, "que li diu als ciutadans què han de pensar". En una entrevista a Catalunya Ràdio, Guerra ha definit aquest poder com un "nacionalisme orgànic" que segons ell va ser el responsable d'organitzar la multitudinària manifestació l'11 de setembre passat, una protesta que el líder socialista dubta que sorgís de forma espontània.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Preguntat per si una consulta podria clarificar la voluntat dels catalans, l'històric dirigent del PSOE ha respost que "podria servir sempre que no estigui feta fora de la legalitat i sobretot amb una coacció tremenda com la que fa en aquest moment el poder" a Catalunya.

Pel que fa al PSC, Guerra ha demanat que aclareixin de "si són un altre partit o no" perquè, ha dit, sembla que varia en funció del que interessa en cada moment, fent referència a la possible candidatura de Carme Chacón com a candidata del PSOE. En ser preguntat pel fet que PSOE i PSC tinguin opinions diferents en aspectes com la consulta d'autodeterminació, Guerra ha evitat entrar en el xoc però ha subratllat com altres vegades: "El problema real del que tinc seriosos dubtes és que a Catalunya el votant trobi avui dia una oferta socialista no contaminada de nacionalisme, i si no existeix s'haurà de crear".

stats