Política 30/09/2015

Mas, a la CUP: "No podem donar el més mínim marge per al desacord a Catalunya"

El president de la Generalitat assegura que "si tot funciona" ha de ser reelegit en el càrrec a pesar de la negativa de l'esquerra independentista

Oriol March
1 min
ABANS DE LA IMPUTACIÓ 
 Mas va conèixer la decisió en la reunió del Govern.

BarcelonaEl president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, ha enviat un missatge a la CUP en una entrevista a Catalunya Ràdio. "Hem fet una política sensible. No admeto que ens diguin que nosaltres siguem el Govern de les retallades, les hem administrat de la millor manera que hem sabut", ha assenyalat Mas davant la voluntat de l'esquerra independentista de no investir-lo per la seva identificació amb les polítiques d'austeritat. El líder de CDC ha apuntat que "si tot funciona" ha de ser reelegit en el càrrec, a pesar del veto de la CUP a la seva figura.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El dirigent nacionalista ha assegurat que la Generalitat "desobeeix" els objectius de dèficit cada any, i també ha respost a la CUP que el 9-N va ser la "desobediència" més gran que hi ha hagut mai de Catalunya envers l'Estat.

"Les converses amb l'esquerra independentista no han començat formalment", ha assenyalat Mas, que ha enviat un altre missatge a la CUP: "Confio que el que tenim a les mans és tan important i l'adversari és tan poderós que no podem donar el més mínim marge al desacord a Catalunya".

El president ha demanat als diputats de l'esquerra independentista que siguin conscients que Junts pel Sí, la coalició formada per CDC i ERC, va obtenir 1,6 milions de vots, mentre que la CUP en va treure 300.000. Mas no ha descartat que la CUP acabi formant part del govern de concentració que es formarà en les properes setmanes, tot i que ha apuntat que l'esquerra independentista "no hi ha volgut ser mai".

stats