CANVI DE CICLE
Política 12/06/2015

La CUP reclama una "confluència estratègica" el 27-S pel procés constituent però sense llista única

L'esquerra independentista aposta per la "pugna electoral" entre les diferents candidatures rupturistes per aconseguir "l'hegemonia del procés constituent"

Acn
1 min
David Fernàndez en el míting de la CUP / CÈLIA ATSET

BarcelonaLa CUP ha fet pública aquest divendres una declaració pública per remarcar el caràcter plebiscitari del 27-S. Tot i els resultats "històrics" de les passades eleccions municipals, l'esquerra independentista no vol caure en la lògica de l'alternança de governs i remarca la importància d'una ruptura en el marc institucional i legislatiu. "És necessària la confluència de totes les forces democràtiques en un marc estratègic compartit que dibuixi un horitzó plausible en termes polítics, democràtics i jurídics per forçar l'obertura d'un procés constituent català i la ruptura amb l'Estat", expliquen. Una proposta coincident amb la del full de ruta que impulsen ERC i CDC i al qual la CUP encara no s'ha sumat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'esquerra alternativa no creu, però, que aquesta confluència tingui "per què donar-se en una confluència electoral". De fet, aposta per la "pugna electoral" entre les diferents candidatures rupturistes per aconseguir "l'hegemonia del procés constituent". El 27-S serà una jornada plebiscitària "perquè el procés cap a la República Catalana porta inevitablement a l'obertura d'un procés constituent català".

Aquest procés constituent s'hauria de fonamentar en un treball "des de baix" amb diferents objectius: "La ruptura amb el règim hereu del franquisme, el protagonisme popular, un canvi de model econòmic i productiu a favor de la majoria social i la construcció de sobiranies en un marc de plena acceptació de l'exercici del dret d'autodeterminació, a la nació sencera, els Països Catalans".

stats