Política 26/03/2017

La CUP deixarà els escons al Parlament si no hi ha referèndum

La diputada de la formació Eulàlia Reguant demana al Govern que posi data al referèndum i el convoqui per abans de l'estiu

Ara
1 min
Eulàlia Reguant, Pilar Castillejos, Joan Garriga i Anna Gabriel es dirigeixen a la reunió

BarcelonaLa diputada de la CUP Eulàlia Reguant ha avançat aquest diumenge en una l'entrevista al 3/24 que la formació de l'esquerra independentista deixarà els escons al Parlament si no hi ha referèndum per forçar una nova legislatura. "Buscarem totes les maneres possibles [de convocar-lo]", ha explicat la diputada, que ha tornat a demanar al Govern que posi data a la votació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Reguant ha defensat que, si pot ser, el referèndum s'hauria de celebrar abans de l'estiu. Tot i així, la diputada ha dit que la CUP acceptaria que es fes "com a màxim" la segona quinzena de setembre. En aquest sentit, ha descartat organitzar la votació per al mes d'agost, perquè és un moment "complicat per generar certs debats". "Hem d'estar convençuts que exercirem el dret a l'autodeterminació abans d'aquesta data", ha dit Reguant.

Pel que fa a la judicialització del procés, la diputada de la CUP ha assegurat que les inhabilitacions "no ens han de fer por" i ha recordat que malgrat els atacs judicials "hi ha molta gent disposada a continuar". "No ens sorprèn l'ofensiva, ja sabíem que el referèndum no cap a la Constitució". Així doncs, ha avisat que l'única manera per avançar és la desobediència i que la votació dels pressupostos (que inclouen la partida per al referèndum) ja és un primer pas.

stats