Política 29/01/2013

David Fernández, a ICV: "Està bé demanar que prohibeixin les pilotes de goma, ja ho vam demanar a Joan Saura"

El cap de files de la CUP al Parlament acusa l'exalcalde de Lloret Xavier Crespo de "mentir" descaradament. També defensa que "la Generalitat no ha de demanar ni permís ni perdó al govern espanyol per la seva política exterior"

Ara
2 min
David Fernàndez, cap de files de la CUP al Parlament, entrevistat a 'Els Matins' de TV3

BarcelonaL'evolució d'ICV ha traït el vell esperit del PSUC; l'exalcalde de Lloret de Mar Xavier Crespo menteix descaradament en l'afer de la màfia russa; Madrid no n'ha de fer res de la política exterior de la Generalitat, i cal reclamar un esforç a tothom que pugui fer-lo, inclosa La Caixa, per evitar l'exclusió dels sectors vulnerables de la societat. Aquestes són les conclusions de l'entrevista de David Fernández avui a 'Els matins de TV3'. El cap de files de la CUP ha estat contundent, com és habitual. Us oferim un resum de l'entrevista en 10 frases.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

1. "Xavier Crespo ahir va mentir obertament i ningú ho diu. Allà on la màfia russa ha edificat no hi ha un equipament públic, com assegura Crespo, sinó un Mercadona i un pàrquing gestionat per Mercadona. I també va mentir quan va dir que l'amnistia de 133.000 euros destinada a l'empresari rus va ser votada per tots els grups municipals menys un: només CiU i PP van votar aquesta amnistia."

2. "La Generalitat no ha de demanar ni permís ni perdó al govern espanyol per la seva política exterior. Entra dins les funcions de la Generalitat. A més a més, és inútil que Madrid exigeixi aquestes coses, perquè per això tenim la desobediència civil."

3. "Hi ha una ofensiva general de marcat caràcter espanyolista que pretén ofegar els anhels de llibertat. Nosaltres ho considerem falangisme després del falangisme."

4. "El nacionalisme espanyol encara s'ancora en Torquemada i la inquisició, és a dir, en la incapacitat permanent d'entendre l'altre."

5. "El nostre model econòmic és de resistència. Calen mesures dràstiques contra el 30% d'exclusió, cal repartir el treball."

6. "Hem de fer un esforç, però l'hem de fer tots. La Caixa ha guanyat 8.000 milions d'euros en els últims cinc anys. Per això cal picar a la porta del senyor Fainé, al pis 21 d'aquell edifici de la Diagonal, i demanar-li quant hi posa per a la justícia i la cohesió social d'aquest país."

7. "També Abertis, Repsol, el Cercle d'Economia i Aigües de Barcelona, que estan fent negoci amb serveis fonamentals, hi han de contribuir."

8. "Les pràctiques polítiques ens diferencien d'ICV. No hi ha ningú a la CUP que faci vint anys que és diputat."

9. "Hi ha, també, diferències de procés polític recent. Les retallades les va començar el tripartit. Està molt bé demanar que es prohibeixin les pilotes de goma, però ja ho vam demanar nosaltres fa cinc anys a Joan saura."

10. "El PSUC deia: 'Som un partit més de lluita que de poder'. Al final han estat molt més partit de poder."

stats