CANVI DE CICLE
Política 06/06/2014

ERC i la CUP envien representants a la Via Basca de diumenge

Els organitzadors de la cadena humana favorable al dret a decidir calculen que més de 50.000 persones uniran Durango i Pamplona

Efe
1 min

BarcelonaERC i la CUP enviaran representants a la Via Basca, que està previst que se celebri el diumenge dia 8 entre Pamplona i Durango i que, inspirada en la Via Catalana del passat 11 de setembre, té com a objectiu reivindicar el "dret a decidir" d'Euskadi.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Diverses entitats socials del País Basc han organitzat per al pròxim 8 de juny la Via Basca ('Gure Esku Dago'), una cadena humana inspirada en la Via Catalana en què està previst que participin més de 50.000 persones per cobrir els 123 quilòmetres que separen Pamplona i Durango.

ERC ha anunciat avui que, en representació seva, assistiran a la Via Basca el diputat al Congrés Joan Tardà i el vicesecretari general de coordinació interna, Eduard López.

La CUP, per la seva banda, encara no ha designat els seus representants, però fonts d'aquesta organització independentista d'esquerres donen per segura la seva presència, i han recordat que el diputat David Fernàndez ja va participar dijous en un acte previ de suport a la Via Basca.

La Via Basca compta ja amb el suport d'una trentena de cantants i grups musicals, així com de personalitats diverses de la cultura i la política del País Basc, segons han apuntat aquest divendres els seus dos principals portaveus, el jurista Zelai Nikolas i el principal promotor d'aquesta iniciativa, Ángel Oiarbide.

stats