Política 20/10/2017

"Europa ja no pot mirar a una altra banda": l'article de Carme Forcadell al diari alemany 'Frankfurter Allgemeine Zeitung'

La presidenta del Parlament es pregunta fins quan Europa seguirà "tolerant la repressió" de l'estat espanyol

Ara
1 min
Carme Forcadell, presidenta del Parlament, durant un ple de la cambra catalana.

BarcelonaCarme Forcadell publica un article al diari alemany 'Frankfurter Allgemeine Zeitung': "Europa ja no pot mirar a una altra banda". En l'escrit, que la presidenta del Parlament ha penjat traduït al seu compte de Facebook, assegura que "una part important de la societat catalana es pregunta fins quan les institucions europees continuaran obviant la vulneració flagrant de drets fonamentals que s'està produint en un dels estats membre de la Unió Europea". Recorda la violència policial de l'1 d'octubre i les "querelles contra la majoria de la mesa del Parlament, amenaces contra més de 700 alcaldes, la suspensió d’actes sobre el referèndum, la clausura de més de 140 pàgines web i la detenció d’alts càrrecs i treballadors del govern català".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Però malgrat tot, l’1 d’octubre més de 2,2 milions de persones van votar", sentencia. "Lamentablement", diu Forcadell, "la resposta" del govern espanyol "continua sent deixar de banda la política". "El govern espanyol ha iniciat els tràmits per suspendre, encara més, l’autogovern a Catalunya i adquirir-ne les competències", assegura. La presidenta del Parlament ha lamentat que l'Estat hagi "respost" a l'"apel·lació al diàleg del president Puigdemont" amb "un atac gravíssim": l'empresonament de Sànchez i Cuixart. "Sí, a la Unió Europea hi ha presos polítics", insisteix.

"S’estan vulnerant els drets fonamentals recollits en el Tractat de la Unió Europea, i és l’obligació de les institucions europees garantir aquests drets. Quin és el nivell de repressió que estan disposades a tolerar? Fins quan?", es pregunta Forcadell.

stats