POLÍTICA
Política 16/10/2013

El fotoperiodista Jordi Borràs denuncia amenaces de mort de grups feixistes

Ha posat el cas en mans dels Mossos d'Esquadra, que investiguen els autors de les amenaces

Ara
1 min
Jordi Borràs

Barcelona"En les últimes 72 hores no he parat de rebre amenaces molt greus". Així ho ha fet públic el fotoperiodista de Nació Digital Jordi Borràs en un apunt al seu blog. El cas és que Borràs, que ha rebut amenaces de mort, va avisar el 12 d'octubre via Twitter d'on es concentraven un grup de neonazis per, segons explica ell mateix, "prevenir greus incidents tenint en compte que era més que conegut la intenció d'aquests grups feixistes d'anar de cacera durant el 12 d'Octubre". Els ultres, en canvi, l'acusen d'haver estat l'instigador d'una pallissa al mateix grup de neonazis.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El que va ser un tuit avisant a qui el pogués llegir perquè ningú s'acostés per la zona va convertir-se, segons ells, en l'espurna que va provocar una baralla entre diverses persones", explica Borràs, que ha posat el cas en mans dels Mossos d'Esquadra. Les amenaces han arribat, entre d'altres, dels portals web de les organitzacions feixistes que es van concentrar a Montjuïc el 12 d'octubre.

El grup de periodistes Ramon Barnils ha expressat la seva solidaritat amb Borràs i ha instat la policia i el poder judicial a "investigar els fets i a posar fi a la impunitat d'aquest tipus de coaccions, que tan sols persegueixen limitar el dret a la llibertat d'expressió i d'informació". També la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha mostrat el seu suport al fotoperiodista a través d'un tuit en què li recorda que té "tot el suport de la immensa majoria", li dóna "gràcies per la feina" i l'anima a no defallir.

stats