Política 22/01/2014

Joaquín Almunia va protestar a Caja Madrid per no renovar la beca del seu fill

Els fets han estat destapats per eldiario.es a partir dels milers de correus que configuren la causa contra l'expresident de l'entitat Miguel Blesa

òscar Gelis
2 min

BARCELONAEls correus electrònics que formen part de la causa contra l'expresident de Caja Madrid Miguel Blesa continuen destapant nous casos de favors que rebien els dirigents polítics amb l'entitat bancaria. En aquest cas va ser Miguel Almunia, fill del dirigent socialista Joaquín Almunia, qui va enviar un correu a Blesa protestant iradament quan no se li va renovar la beca que atorgava l'entitat per estudiar a la prestigiosa Universitat de Harvard d'Estats Units. El seu pare, solidaritzant-se amb la protesta del fill, va trucar personalment a Rafael Spottorno, que llavors era president de la Fundació Caja Madrid, reclamant-li la renovació de la beca, segons ha publicat eldiario.es.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Concretament el fill d'Almunia va enviar el correu al departament de beques de la fundació, demanant que fos reenviat a Blesa i als membres de la comissió de renovacions de beques. Spottorno va ser l'encarregat de reenviar el correu a Blesa i d'alertar-lo que Joaquin Almunia, que llavors era comissari d'Assumptes Econòmics de la UE, li havia trucat per pressionar-lo i que potser també li trucaria a ell.

El correu de Spottorno que ha transcendit diu: "Et reenvio el correu que ens ha enviat el becari Miguel Almunia i que acabo de reenviar jo als membres de la comissió de beques d'economia. Ho faig perquè, per rematar-ho, m'ha trucat el pare de l'agreujat, Joaquín Almunia, per solidaritzar-se amb la queixa del seu fill i no sé si també ho farà amb tu".

El correu de Spottorno a Blesa conclou dient: "Dóna gust donar beques milionàries a persones importants, encara que sigui per parentiu. Seria demanar massa que a més a més fossin agraïts i, inclús, perquè no, que fossin ben educats".

Joaquín Almunia ha admès que va trucar a Spottorno però ha negat haver parlat amb Blesa. Finalment ha declarat que el seu fill "no li deu res a ningú" i que "tot s'ho ha guanyat gràcies al seu esforç, sense cap gestió del seu pare per afavorir-lo".

stats