Política 31/10/2012

Pujol: "Jo no he estat mai independentista però ara ja no hi ha res a fer. Espanya ens vol destruir"

L'expresident presenta a Lleida el seu últim llibre 'El caminant davant del congost'

Acn
1 min
El candidat de CiU per Lleida i alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, i l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol / ACN

LleidaL'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, assegura que tot i que ell mai ha estat independentista, la situació de Catalunya ha arribat a un punt en què "no hi ha res a fer" perquè "Espanya ens vol destruir". Així va respondre, segons ha explicat aquest dimecres, a un periodista anglès que li preguntava com podia ser que apostés ara pel dret a decidir quan durant 30 anys havia estat el "constructor de ponts entre Catalunya i Espanya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pujol ho ha relatat aquest episodi a Lleida, on ha presentat el seu últim llibre 'El caminant davant el congost'. Pel que fa a les declaracions de l'expresident José Montilla contra un possible referèndum, Pujol li ha recordat casos d'altres països "més democràtics" com Suïssa, Canadà o la Gran Bretanya.

Segons ha explicat, l'expresident ha escrit el seu últim llibre "per necessitat personal i de país". I ha afegit que durant molts anys ha intentat seguir un camí en la idea de Catalunya, Espanya i Europa, "un camí que era possible fins ara en el marc espanyol, però que des de fa dos o tres anys sembla que aquest plantejament de progrés, convivència, el dret a la pròpia manera de ser i la capacitat de cooperació lleial no és viable".

Per Pujol aquest camí "s'ha anat tornant més pedregós i inquietant fins a trobar-nos amb un congost que si el superem ens conduirà a una terra plana fèrtil i prometedora, però no podem recular, hem de seguir caminant, mantenir l'esperança i l'energia, hem d'avançar", ha dit. I s'ha mostrat convençut que "hem de caminar amb la convicció que el que cal fer és difícil, però possible".

stats