Política 13/08/2013

Jordi Turull: "Amb la seva resposta a la carta de Mas, Rajoy demostrarà si té altesa de mires"

El portaveu del grup parlamentari de CiU assegura que el full de ruta cap a la consulta es mantindrà, tot i que no posa data límit a la resposta del govern de Madrid

Ara
2 min
Jordi Turull el 21/04/2013

BarcelonaEl portaveu del grup parlamentari de CiU al Parlament, Jordi Turull, ha assegurat en una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio' que la resposta que doni Mariano Rajoy a la carta que li va enviar Artur Mas demostrarà l'"altesa de mires" del president del govern espanyol: "Cal veure si Rajoy respon, si s'adona del que passa a Catalunya o vol mirar cap a una altra banda". Per Turull, l'executiu espanyol sempre ha tingut "la pitjor reacció possible" davant cada mostra de voluntat popular a Catalunya, però tot i així el seu partit "no posa data límit" a la resposta de Madrid: "Nosaltres hem d'intentar negociar sempre", ha explicat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sobre la relació entre CDC i Unió, Turull ha explicat que "l'important són els fets" i que les dues formacions "sempre han anat a l'una" al Parlament. En referència a la carta que UDC va enviar a l'ANC, en la qual demanava que la cadena de l'11 de Setembre fos pel dret a decidir i no per la independència, Turull ha assegurat que "la voluntat sempre ha sigut constructiva" i que respecta plenament tant la voluntat d'Unió com la dels organitzadors de l'esdeveniment.

Pel que fa al 'timing' del procés sobiranista, Turull ha demanat de nou prudència i ha afirmat que la voluntat del seu partit és "fer-ho tot molt bé" per estar a l'altura de la "responsabilitat històrica" que representa. El portaveu de CiU ha remarcat la necessitat de fer la consulta "amb totes les garanties, amb una pregunta clara i concisa" i alhora "assegurar que estigui ben organitzada i estar preparats per a l'endemà".

Sobre l'actualitat política, Turull ha reiterat que confien en la innocència de Rajoy en el cas Bárcenas, però ha assegurat que la credibilitat "o es té o no es té", i ha afirmat que si el president del govern espanyol va mentir, "ha de dimitir". Per altra banda, Turull ha rebutjat les declaracions de Pere Navarro en les quals el líder socialista assegurava que el procés sobiranista "espanta" els inversors: "Crec que Navarro ha fet seva la vella màxima que diu que el millor és que parlin de tu, encara que sigui malament", ha ironitzat el convergent.

En referència a la polèmica de Gibraltar, finalment, Turull ha assegurat que tot és "una mica esperpèntic". Preguntat pel periodista, el portaveu ha reconegut que "potser hi ha una mica de cortina de fum" per "reafirmar el patriotisme espanyol contra no se sap ben bé què", i ha lamentat que costi tant dialogar entre dos països de la Unió Europea.

stats