Política 21/01/2015

L'exdiputat i gerent del PSC David Pérez substituirà Daniel Fernández al Parlament

Ocuparà l'escó després que l'alcaldessa d'Abrera, Maria Soler, i l'exconsellera de Cultura Caterina Mieras hagin declinat ocupar la vacant

Efe
2 min

BarcelonaL'exdiputat i actual gerent del PSC David Pérez substituirà Daniel Fernández al Parlament, després que l'exsecretari d'Organització socialista anunciés que renuncia al seu escó per l'obertura de judici oral en el cas Mercuri per part del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després de la renúncia de Fernández, les següents a la llista per la circumscripció de Barcelona eren l'alcaldessa d'Abrera, Maria Soler, i la membre de la cúpula socialista i exconsellera de Cultura Caterina Mieras, que han declinat ocupar la vacant, la primera per centrar-se en el seu càrrec municipal i la segona per motius professionals, segons han explicat a Efe fonts del PSC.

D'aquesta manera, segons aquestes mateixes fonts, la vacant recaurà en el següent a la llista, David Pérez, ara gerent del PSC i anteriorment regidor de l'Ajuntament de l'Hospitalet (Barcelonès) i diputat durant tres legislatures consecutives des del 1999 al Parlament, on fins i tot va ser portaveu adjunt del grup socialista.

Això no obstant, Pérez va perdre el seu escó a les eleccions del 2010, quan ocupava el número 25 de la candidatura socialista, que va obtenir 18 diputats en aquells comicis.

El TSJC jutjarà a Fernández

La decisió de Fernández de deixar l'escó s'ha produït just després que el Parlament hagi rebutjat aquest migdia la petició de l'exdirigent per renunciar als seus drets i deures com a diputat, com vot i sou, però mantenint el càrrec de diputat.

La seva petició no ha aconseguit la majoria absoluta necessària (68 de 135 diputats) al Ple, quedant-se a només un vot, pel que ha renunciat de forma immediata a la seva acta de diputat, tan sols una setmana abans de la data fixada pel TSJC per jutjar-lo per usar suposadament la seva influència per forçar el fitxatge a dit d'una exalt càrrec del tripartit a l'Ajuntament de Montcada i Reixac (Vallès Occidental).

En qualsevol cas, malgrat haver perdut la seva condició d'aforat després de renunciar al seu escó, el fins avui diputat Daniel Fernández serà jutjat per tràfic d'influències en el TSJC la setmana que ve, com estava previst.

En el judici, que s'iniciarà dimecres que ve, dia 28 de gener al el TSJC, Fernández afronta una petició de dos anys de presó i sis d'inhabilitació, de la mateixa manera que els altres processats: l'exalcalde de Sabadell Manuel Bustos, el seu germà Francisco i l'alcaldessa de Montcada, María Elena Pérez, també acusada de prevaricació.

Segons ha informat el TSJC en un comunicat, la competència sobre el tribunal enjudiciador queda fixada quan es dicta l'acte d'obertura de judici oral, pel que el cas es veurà a l'alt tribunal català, que a l'octubre passat va acordar enviar a judici Fernández, els germans Bustos i Maria Elena Pérez. EFE

stats