Política 05/03/2013

Madrid rebutja el model de finançament singular per a Catalunya que defensa el PP català

Ignacio González denuncia el greuge econòmic que viu la seva comunitat respecte a la catalana

Sara González
2 min

BarcelonaEl president de la Comunitat de Madrid, Ignacio González, ha assegurat des de la seu del PP de Catalunya que "no estarà mai d'acord" que es permeti un finançament singular per a Catalunya. Justament, Alícia Sánchez-Camacho defensa un model de finançament que, sense sortir de la Lofca, sigui singular per als catalans.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El finançament ha de ser comú per a totes les comunitats, no hi ha d'haver cap règim fiscal especial", ha dit González just quan Camacho ja havia marxat. El president de Madrid ha admès que no ha vist el document de proposta de finançament que fa el PP de Catalunya, però ha intentat salvar la situació en assegurar que, més enllà del nom, l'important és que no defensa un model al marge del règim comú.

González ha insistit que l'actual model de finançament és "injust i no satisfà ningú", perquè el va signar "unilateralment Zapatero amb el tripartit". En aquest sentit, ha denunciat que Madrid viu un greuge respecte de Catalunya perquè la recaptació fiscal el 2012 va ser de 66.000 milions d'euros, mentre que la Comunitat de Madrid només va ingressar-ne 11.000 del model de finançament, és a dir, el 17%. En canvi, ha dit, Catalunya va recaptar 27.000 milions i en va ingressar 15.700, un 58%.

En la reunió que ha mantingut aquest dimarts a la tarda amb el president de la Generalitat, Artur Mas, González ha defensat que les dues comunitats facin un front comú per defensar un model de finançament basat en la solidaritat però amb garanties d'equilibri. El president madrileny ha convidat Mas a compartir sinergies per sortir de la crisi i que deixi de banda la reivindicació d'una consulta que no té cabuda a la Constitució. "És més el que ens pot unir que el que ens pot separar", ha insistit.

Camacho, que ha estat a l'inici de la intervenció de González, ha afirmat que Madrid és l'exemple en què s'ha de fixar el Govern per aplicar polítiques de reactivació econòmica.

stats