L'ESTRATÈGIA DELS POPULARS
Política 11/01/2014

La convenció del PP contra la independència serà del 23 al 25 de gener

Mariano Rajoy clausurarà la trobada just un dia abans del 75è aniversari de l'entrada de les tropes de Franco a Barcelona

Ara
1 min
María Dolores de Cospedal i Mariano Rajoy aquest dimecres / EFE

BarcelonaEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, assistirà el 25 de gener a la convenció contra la independència que el PP prepara a Barcelona i que va anunciar Alícia Sánchez-Camacho a finals de desembre. L'objectiu, segons la presidenta dels populars a Catalunya, és demostrar que el seu és "l'únic partit útil per frenar l'independentisme" i, per això, l'acompanyarà també la número 2 del PP estatal, María Dolores de Cospedal, i probablement altres membres del govern espanyol en una convenció que s'obrirà dos dies abans, el 23.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tanmateix, l'acte de clausura gairebé coincidirà amb una efemèride negra per al país. El 26 de gener –l'endemà de la visita de Rajoy– farà 75 anys que les tropes franquistes van entrar a Barcelona i van ocupar la Ciutat Comtal, un dels principals esdeveniments que van accelerar la fi de la Guerra Civil. Pocs dies després, el 4 de febrer, queia Girona, i el 28 de març ho feia Madrid, tres dies abans que acabés el conflicte armat i triomfés definitivament el franquisme a tot l'Estat.

stats