Política 08/05/2013

Monago: "No sóc l'anticatalà furibund que dibuixa, en certes ocasions, la premsa catalana"

El president d'Extremadura assegura que molts catalans "s'alegrarien" si el Govern abandonés el camí cap a la independència, que assenyala com a causa principal de les retallades a Catalunya

Marc Toro
2 min

Barcelona"No sóc l'anticatalà furibund que dibuixa, en certes ocasions, la premsa catalana". Amb aquestes paraules s'ha expressat aquest dimecres el president de la Junta d'Extremadura, José Antonio Monago, en la seva intervenció a l'esmorzar informatiu organitzat pel Fòrum Europa que s'ha celebrat a Barcelona. Monago ha volgut deixar clar que, contràriament al que es pugui pensar, sempre defensa els catalans, però no "el Govern, que no està a l'altura de les circumstàncies". Ningú de la cúpula del PP a Catalunya s'ha volgut deixar veure al costat del president extremeny. Tampoc cap conseller del Govern de la Generalitat ha estat entre els assistents a la conferència del president Extremeny.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Si determinada classe política catalana tingués més amplitud de mires, probablement alguns problemes estarien resolts a aquestes altures", ha afirmat el president extremeny en relació amb el procés sobiranista, i ha afegit: "El context econòmic que vivim no està per relats ni per aventures". En quest sentit, s'ha mostrat convençut que els catalans "s'alegrarien" si el Govern abandonés el camí cap a l'Estat propi, perquè −ha dit− la independència és la causa principal de les retallades a Catalunya. "Catalunya fa anys que viu en un estat d'excepció", ha considerat.

"Les idees són més importants que les ideologies i les persones, més importants que els partits, i ningú pot amagar els seus problemes darrere una bandera, ni a Extremadura ni a Catalunya", ha afegit Monago, que ha assegurat que respecta el desig d'una majoria de la població catalana de tenir més autogovern, però ha matisat que "somniar que la Generalitat és els catalans és molt somniar". "Després arriben els resultats electorals i ens despertem", ha conclòs.

Dret a decidir

Preguntat per la possibilitat que els catalans puguin ser consultats a les urnes sobre el futur polític de Catalunya, Monago ha afirmat que, en tot cas, "hi ha un ordenament jurídic que s'ha de complir" i que és aquest el que haurà de valorar si hi ha d'haver una consulta o no. Més enllà d'això, ha reiterat que "en aquest món globalitzat", no li sembla "raonable aquest tipus d'aventures".

stats