Política 16/01/2014

Nadal, Castells i Tura: tres exconsellers i exdirigents socialistes signen un manifest en favor dels crítics

Formen part d'un grup de més de 100 militants i simpatitzants del PSC que fan una crida en favor del dret a decidir

Ara
2 min

BarcelonaMés d'un centenar de militats i simpatitzants del PSC, entre els quals els exconsellers Joaquim Nadal, Montserrat Tura i Antoni Castells, han donat suport públicament, mitjançant la signatura d'un manifest, als tres diputats socialistes -Joan Ignasi Elena, Marina Geli i Núria Ventura- que aquest dijous han trencat la disciplina de vot del partit i han votat a favor de demanar al Congrés el traspàs de la competència per fer referèndums.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el manifest, 'Crida socialista pel referèndum', els signants expresen el seu "suport" als diputats socialistes que "en la històrica votació" d'avui "s'han situat junt amb aquells altres diputats favorables a la celebració d'un referèndum i a aquells que s'han negat a votar en contra del seu compromís electoral". Sostenen que el seu suport al dret a decidir se sustenta en tres pilars: "que l'esgotament del pacte constitucional fa del tot necessari revisar les relacions entre Catalunya i l'Estat; que l'opció de la independència pot ser una sortida però no necessariament l'única possible a la crisi actual; i que oposar-se a la possibilitat de que el poble de Catalunya es pugui pronunciar en un o altre sentit, és una postura inacceptable i antidemocràtica".

"Els socialistes catalans hem de ser on ens pertoca: al primer rengle, com sempre", diu el text, alhora que remarca que cal "treballar amb tothom que propugni la celebració del referèndum, sigui quina sigui la posició que cadascú pugui prendre després pel que fa a la resposta a la consulta". Per això, conviden "tots aquells i totes aquelles que se senten socialistes o que assumeixen el ric i plural llegat del socialisme català, a mantenir-se en favor de la celebració del referèndum i a sumar-se a aquesta crida". I, tot plegat, per "coherència amb el paper clau del socialisme català en la construcció nacional de Catalunya", per "lleialtat a tots els ens han precedit", per "respecte a tota la gent que ha cregut en aquest projecte" i "pel futur d'un projecte integrat per homes i dones que som socialistes i som catalanistes per les mateixes raons", perquè "tant el socialisme com la causa nacional de Catalunya, com deia Joan Reventós, formen part del mateix i indestriable combat per la llibertat i per la justícia", remarquen.

"El socialisme català no pot faltar a l'actual cita per Catalunya. Ha d'acudir-hi i en primera posició. I ha de fer-ho des de posicions pròpies, amb l'exigència crítica de sempre, sense caure en seguidismes, siguin de dins o de fora de Catalunya", conclouen.

stats