CANVI DE CICLE
Política 28/09/2013

Junqueras defensa que "una part molt important del PSC està a favor de la democràcia"

El líder d'ERC renova el suport al Govern de CiU per assegurar que "Catalunya té un govern fort en un moment difícil"

Roger Tugas
1 min

BarcelonaEl president d'ERC, Oriol Junqueras, ha obert aquest dissabte el consell nacional dels republicans celebrant el compromís aprovat pel Parlament per escollir data i pregunta aquest 2013 i celebrar la consulta el 2014, un objectiu que "ha quedat definitivament lligat en aquest ple". Tot i això, el suport a la resolució va ser del seu partit, CiU, ICV-EUiA i la CUP, mentre que el PSC se'n va quedar fora. "Gran part del PSC, sobretot dels votants, estan a favor de la democràcia i de la necessitat urgent de votar", ha afirmat Junqueras, que ha insistit: "Una part molt i molt important del PSC hi estan compromesos".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així mateix, el líder d'ERC ha ratificat l'aliança amb CiU, en especial després que aquesta setmana la federació hagi renovat en les resolucions aprovades el seu suport al pacte d'estabilitat signat al desembre. "Volem assegurar que Catalunya té un govern fort en un moment difícil", ha subratllat Junqueras.

Tot i això, ha explicat que el partit es troba "en campanya permanent fins a la victòria". "Queda tanta feina per fer que molt sovint ens domina la responsabilitat per sobre de la satisfacció d'allò aconseguit", ha dit en clau interna, i ha insistit: "Quan fem un pas més, a nosaltres, que fa tant que treballem per a això, ens sembla que és natural, però des de la perspectiva dels altres veurem la importància de les passes que fem". "Allò que ens dóna més seguretat és que no és un projecte de partits polítics, sinó de la majoria de ciutadans del país", ha conclòs Junqueras.

stats