POLÍTICA
Política 20/01/2014

El PP vol accelerar el debat de la consulta al Congrés

L'executiva del PP a Catalunya insta la direcció estatal a facilitar la tramitació amb la màxima urgència de la proposició de llei del Parlament per demanar a l'Estat la capacitat de convocar referèndums per treure's del damunt el debat al més aviat possible

M.colomer
1 min
L'ASSOT CONSTITUCIONALISTA PER DELEGACIÓ
 Alícia Sánchez-Camacho ha convertit el PP a Catalunya, per delegació de la direcció de Madrid, en la punta de llança popular contra els anhels sobiranistes de la majoria social catalana. D'aquesta manera també busca barrar el pas al partit d'Albert Rivera, que els sondejos situen per primer cop al capdavant del front antiindependentista.

BarcelonaL'executiva del PP a Catalunya ha sol·licitat aquest dilluns a la direcció del grup parlamentari al Congrés que tramiti amb la màxima urgència que permeti el reglament el debat de la proposició de llei del Parlament aprovada dijous perquè l'Estat cedeixi a la Generalitat la capacitat de convocar referèndums. La líder del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho ha justificat la urgència per la necessitat que "la legalitat i la veritat sigui coneguda per tot el poble de Catalunya i la resta d'Espanya" tan aviat com sigui possible.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ara bé, en roda de premsa, Camacho ja ha advertit que de la mateixa manera que el PP "ha acceptat el resultat de la votació al Parlament", els partits catalanistes han de "respectar la resposta democràtica de més del 85% dels catalans i la resta d'espanyols representats al Congrés".

Retret per la incompareixença de Mas

Si la iniciativa legislativa catalana passés per davant de la resta de demandes autonòmiques que hi ha a la llista d'espera, el debat podria substanciar-se al Congrés entre març i abril. A més, per la via de la proposició de llei del Parlament, serien els representants designats per la cambra catalana els que defensarien la proposta i no els portaveus parlamentaris a Madrid. Sánchez-Camacho ha tornat a deplorar que no sigui Artur Mas el que defensi la iniciativa al Congrés: "Mas dóna la cara només allà on té claca i sap que l'aplaudiran", ha etzibat en referència al consell nacional de dissabte en què Mas va reivindicar l'oportunitat que representa l'actual moment polític per al país i la seva gent.

stats