Política 14/07/2014

Societat Civil admet que cal fer "més integrador i atractiu" el projecte espanyol per desactivar el 9-N

La cúpula de l'entitat espanyolista vol que es "delimitin" amb urgència les qüestions a resoldre entre Catalunya i Espanya, però avisa que abans de negociar res, els "problemes" com el finançament o la llengua s'han d'"objectivar", perquè creu que el sobiranisme els ha manipulat

Ara
1 min
El president de Societat Civil, Josep Ramon Bosch, envoltat pels vicepresidents / EFE

BarcelonaL'entitat espanyolista Societat Civil considera que el primer pas per desactivar la consulta del 9-N és fer d'Espanya un projecte "més integrador i atractiu". Després de reunir-se amb Mariano Rajoy, la cúpula de l'entitat ha reclamat que es "delimiti" amb urgència quines han de ser les qüestions a resoldre entre Catalunya i Espanya. Això sí, també han advertit que qualsevol negociació que pugui obrir el govern espanyol amb la Generalitat sigui posterior a "objectivar-les", perquè creuen que el sobiranisme ha manipulat els greuges en qüestions com el finançament o la llengua.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'entitat espanyolista ha fet aquestes demandes en una compareixença pública a la Moncloa després que els hagi rebut el president del govern espanyol, Mariano Rajoy. El vicepresident de l'entitat Joaquim Coll ha llegit una declaració pràcticament idèntica a la que van llegir després de reunir-se amb Mas al Palau de la Generalitat. Coll ha afirmat que ha vist el president espanyol "preocupat" perquè "l'embat és seriós".

Cap negociació fora de la Constitució

Davant eventuals "reformes globals" de l'estat espanyol en relació al debat territorial, Coll ha deixat clar que Societat Civil "no planteja una fórmula concreta", però tampoc està "en contra de cap. I ha posats condicions a qualsevol negociació: que sigui una solució "clara", que generi un "gran consens" polític i social a Catalunya i Espanya, "que respecti la Constitució o els camins per reformar-ma" i que no sigui "una estratègia per guanyar temps o acontentar sobiranistes" sinó que busqui realment "millorar el funcionament de les institucions i el model autonòmic".

stats