Política 08/07/2015

Teresa Forcades, disposada a donar suport a la llista civil si després hi ha unes altres eleccions

La candidata de Procés Constituent diu a Catalunya Ràdio que hi estaria a favor "si hi ha dos passos i al primer es tracta de dir independència sí o no"

Ara
1 min
Teresa Forcades, en una imatge recent / EFE

BarcelonaTeresa Forcades, candidata de Procés Constituent a les eleccions catalanes, s'ha mostrat disposada a donar suport a una llista civil sense polítics en actiu per al 27-S si després es convoquen unes altres eleccions per escollir el Govern. En una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio', Forcades ha assegurat que hi estaria a favor "si hi ha dos passos i al primer es tracta de dir independència sí o no", i això "no substitueix que el poble digui quina mena de país vol".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Forcades ha matisat que aquesta és la seva opinió personal, ja que Procés Constituent encara no ha fet cap reunió per valorar el nou escenari, però ha subratllat que seria el més coherent amb la posició favorable el 'sí' en un referèndum d'independència. "Així és com jo entenc la nostra posició clarament", ha explicat Forcades. Sobre la possibilitat de formar part de la llista, ha afegit: "Si la llista és estrictament un substitut del referèndum, jo crec que sí".

La candidata de Procés Constituent ha assenyalat que "l'únic escenari negatiu seria que impedís aquesta trobada de tots els que volem l'autodeterminació plena", en referència a la confluència d'esquerres, que ha tornat a defensar: "Té molta força poder fer un bloc que visibilitzi que a Catalunya aquesta voluntat de dir prou i de trencar, aquesta voluntat rupturista i fins i tot de desobediència, té el suport de més d'un 70% de la població".

stats