Política 27/03/2016

Zapatero defensa que la solució és tornar a l'Estatut anterior a la sentència

L'expresident del govern espanyol diu en una entrevista a 'La Vanguardia' que l'independentisme no és política sinó una proclama

Ara
1 min
Sí: Rodríguez Zapatero, Bartomeu Marí. No: José Blanco, Manuel Campo Vidal

BarcelonaL'expresident del govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero creu que la sortida a l'actual "laberint" en què està immers Catalunya és tornar a l'origen del 2006. "Cal tornar a l'Estatut anterior a la sentència", sosté en una entrevista publicada a 'La Vanguardia' aquest diumenge.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Zapatero és crític amb el to de la sentència del Tribunal Constitucional que va retallar l'Estatut perquè considera que va facilitar el "salt al no-res" que és la proposta independentista. "No hi ha política en l'independentisme, només és un manifest, una proclama", afegeix.

L'exlíder del PSOE repassa tota la negociació de l'Estatut quan es compleixen deu anys del procés, parla de les trobades amb Artur Mas i nega que l'expresident de la Generalitat li demanés, com a condició per pactar el text, el cap de Pasqual Maragall, que va acabar sortint del govern de Catalunya.

Zapatero repassa el pacte amb ERC i titlla tant Joan Puigcercós com Josep-Lluís Carod-Rovira de "romàntics de l'independentisme". Proposa una solució que podria trobar consens per anomenar Catalunya "comunitat nacional" en lloc de nació dins d'Espanya.

stats