Política 29/07/2014

Mas pacta amb Pujol retirar-li la pensió, l'oficina i els títols de president fundador de CDC i CiU

El president de la Generalitat sent "molta pena i també compassió" pel seu "pare polític", però garanteix que aquest sotrac "no condicionarà" el camí cap al 9-N

Roger Mateos
2 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha anunciat aquest dimarts que ha acordat amb Jordi Pujol retirar-li la pensió vitalícia i l'oficina institucional de què disposava com a expresident de la Generalitat de Catalunya. Mas ha comparegut al Palau de la Generalitat aquest dimarts, en una roda de premsa improvisada tot just a primera hora del matí. També renuncia als títols de president fundador de CDC i de CiU. Tot i que segons Mas "no pot renunciar a haver estat president de la Generalitat durant 23 anys",

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per tot el que ha passat des de la confessió de Pujol sobre l'herència milionària oculta a Andorra, Mas sent "un dolor immens", "molta pena i també compassió". Malgrat tot, Mas ha volgut deixar clar que aquesta sotragada "no condiciona" el procés sobiranista, perquè "el país està per sobre de qualsevol persona, per important o rellevant que hagi estat". "El país va endavant, té molts actius i fortaleses, el full de ruta està definit i té el suport de molta gent", ha dit en la vigília de la seva reunió a la Moncloa amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy. "Això no atura res", ha reblat.

Confessió en privat

Mas ha revelat que el primer cop que va tenir indicis del que podia estar ocultant Pujol va ser quan 'El Mundo' va publicar fa unes setmanes una informació sobre aquesta qüestió. Des de llavors ha reconegut: "Vam estar a l'expectativa de saber quin grau de veracitat tenia aquella informació". Però Pujol no l'hi va confessar fins divendres passat a les vuit del matí, poc abans que Mas comparegués per presentar el nou comitè de direcció de CDC. Va ser llavors quan Pujol li va dir que havia mantingut ocults els diners de l'herència del seu pare a Andorra i que ho faria públic en un comunicat aquell mateix dia.

Amb Pujol va tornar a conversar durant el cap de setmana i dilluns al vespre, per acabar de tancar una sortida pactada perquè plegués voluntàriament de tot.

stats