POLÍTICA
Política 04/03/2013

Torres-Dulce inicia els tràmits per rellevar el fiscal superior de Catalunya

El fiscal general de l'Estat obre un expedient a Rodríguez Sol per haver dit que considerava "legítima" una consulta sobre la sobirania de Catalunya

Ara
2 min

BarcelonaRodríguez Sol té els dies comptats com a fiscal superior de Catalunya. Hores després que el fiscal en cap afirmés en una entrevista que considerava "legítim" que es consultés els ciutadans de Catalunya sobre el seu futur polític, el fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, ha obert un expedient per rellevar el fiscal superior de Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un comunicat, la Fiscalia General de l'Estat ha anunciat que, "després de les recents declaracions públiques" de Rodríguez Sol, Torres-Dulce ha signat un decret per iniciar els tràmits de substitució del fiscal en cap català i reunirà el Consell Fiscal per tal que es pronunciï sobre el cas.

Expressió del poble

En un comunicat fet arribar als mitjans, Rodríguez Sol ha rebaixat aquest dilluns unes declaracions fetes per ell mateix a Europa Press en què assegurava que veu legítim que Catalunya aspiri a una consulta sobre el seu futur polític. "Al poble se li ha de donar la possibilitat d'expressar el que vol", deia.

"Si no hi ha solució a Madrid s'ha de veure quin àmbit de competències ens queda i què es pot fer a través d'una llei de consultes", explicava el fiscal superior, que destacava que s'ha de ser "realista" i entendre que el marc legal no inclou la possibilitat d'un referèndum.

En el comunicat, Rodríguez Sol ha assegurat aquest dilluns que no és possible un referèndum sobre la independència amb l'actual marc legal, "que comparteix, respecta i acata", i ha matisat que va opinar que la llei de consultes (pendent de tramitació) permetria preguntar al poble de Catalunya sobre qüestions diferents que afectin els seus interessos, "però sense que es pugui utilitzar per esquivar les lleis vigents".

stats