Publicitat
Publicitat

POLÍTICA

Torres-Dulce inicia els tràmits per rellevar el fiscal superior de Catalunya

El fiscal general de l'Estat obre un expedient a Rodríguez Sol per haver dit que considerava "legítima" una consulta sobre la sobirania de Catalunya

Rodríguez Sol té els dies comptats com a fiscal superior de Catalunya. Hores després que el fiscal en cap afirmés en una entrevista que considerava "legítim" que es consultés els ciutadans de Catalunya sobre el seu futur polític, el fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, ha obert un expedient per rellevar el fiscal superior de Catalunya.

En un comunicat, la Fiscalia General de l'Estat ha anunciat que, "després de les recents declaracions públiques" de Rodríguez Sol, Torres-Dulce ha signat un decret per iniciar els tràmits de substitució del fiscal en cap català i reunirà el Consell Fiscal per tal que es pronunciï sobre el cas.

Expressió del poble

En un comunicat fet arribar als mitjans, Rodríguez Sol ha rebaixat aquest dilluns unes declaracions fetes per ell mateix a Europa Press en què assegurava que veu legítim que Catalunya aspiri a una consulta sobre el seu futur polític. "Al poble se li ha de donar la possibilitat d'expressar el que vol", deia.

"Si no hi ha solució a Madrid s'ha de veure quin àmbit de competències ens queda i què es pot fer a través d'una llei de consultes", explicava el fiscal superior, que destacava que s'ha de ser "realista" i entendre que el marc legal no inclou la possibilitat d'un referèndum.

En el comunicat, Rodríguez Sol ha assegurat aquest dilluns que no és possible un referèndum sobre la independència amb l'actual marc legal, "que comparteix, respecta i acata", i ha matisat que va opinar que la llei de consultes (pendent de tramitació) permetria preguntar al poble de Catalunya sobre qüestions diferents que afectin els seus interessos, "però sense que es pugui utilitzar per esquivar les lleis vigents".

Més continguts de Política

  1. El Foro de Sao Paulo aprova una declaració a favor del dret a decidir i el caràcter constituent del 27-S

    La XXI reunió de partits i organitzacions d'esquerres i progressistes d'Amèrica Llatina i el Carib insta Espanya a reconèixer el resultat de les eleccions plebiscitàries i a obrir el diàleg per fer efectiu el dret a l'autodeterminació de Catalunya

  2. Lluís Rabell: "Si no s'ha pogut fer un referèndum, menys podrem fer la independència"

    El cap de llista de Catalunya Sí que es Pot diu a 'El matí de Catalunya Ràdio' que cal teixir complicitats amb l'Estat

  3. Rajoy situa el 27-S com la primera amenaça per a Espanya

    El president espanyol avisa que "a Catalunya no hi haurà independència de cap de les maneres"