Política 27/06/2015

El sector independentista d'ICV vol un full de ruta propi per "incorporar" el partit al procés

Compromís per la Independència aprova un manifest que demana treballar per una confluència d'esquerres nacional i alternativa compromesa amb el procés

Acn
2 min
Sara Vilà, diputada i portaveu del corrent independentista d'ICV / ACN

BarcelonaCompromís per la Independència (CxI), el corrent independentista d'ICV, ha apostat aquest dissabte per convertir el partit en un actor central del procés sobiranista de Catalunya, i ha considerat "indispensable que el partit col·labori en el procés constituent" i participi en la redacció d'una Constitució de la República Catalana. De fet, un dels objectius que s'han marcat en la seva primera assemblea és definir un full de ruta propi per "facilitar-li" al partit la incorporació al procés sobiranista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A més, també s'han marcat entre els seus objectius la celebració, "en algun moment del procés", d'un referèndum d'autodeterminació. Així, també han apostat per fer "un projecte equivalent a Barcelona En Comú" per a les eleccions del 27 de setembre que es constitueixi "sense cap exclusió prèvia, des de Catalunya" i que "actuï amb plena sobirania".

Compromís per la Independència defensa que la participació d'ICV en el procés sobiranista es "indispensable" i que la seva presència o absència marcarà "substancialment la qualitat democràtica i l'orientació social". En aquest sentit, argumenten que els ecosocialistes han de "participar activament en el procés constituent i en la redacció d'una Constitució que ens porti a la República Catalana". També han tornat a demanar al partit que "no subordini l'agenda nacional a la de les institucions espanyoles".

El corrent, encapçalat per la diputada al Parlament Sara Vilà, ha aprovat un manifest en el qual determinen com a objectius principals defensar l'opció de la independència de Catalunya, ajudar a incorporar ICV en el procés i treballar per una confluència d'esquerres nacional i alternativa que estigui compromesa amb el procés sobiranista.

A més, han determinat que també és prioritari posar dates i terminis al procés sobiranista i reforçar les relacions del partit amb projectes similars d'altres territoris de parla catalana com Compromís (València) i MÉS (Balears).

A l'assemblea d'aquest dissabte s'han ofert a entrar al secretariat del corrent –que fins ara estava format per Sara Vilà, Laura Massana i Josep López Llaví– el diputat del Parlament Jaume Bosch i el director de la revista 'Nous Horitzons' i exdirector del Centre Unesco de Catalunya, Miquel Àngel Essomba.

stats