Esports 24/09/2014

Cristiano i Clos Gómez sentencien l’Elx a Madrid

i
Toni Padilla

BarcelonaCristiano Ronaldo ha marcat 8 gols en els últims tres partits del Madrid. I l’equip d’Ancelotti, després de caure contra l’Atlètic de Madrid i la Reial Societat, ha reaccionat amb contundència i ha marcat 18 gols en els últims tres partits oficials: 5 al Basilea a la Champions, 8 al Deportivo i 5 més en una golejada contra l’Elx que hauria pogut ser ben diferent. El partit va tenir un abans i un després de la jugada en què Marcelo, que ja tenia una groga, es va deixar caure a dins de l’àrea just davant de l’àrbitre aragonès Clos Gómez. I Clos Gómez, en lloc de mostrar a Marcelo la segona groga, va xiular penal. Cristiano Ronaldo el va aprofitar i va situar el 2-1 al marcador, i el Madrid va passar a controlar absolutament un partit molt obert fins llavors.

El Bernabéu va veure un partit amb dues cares. Abans del penal l’Elx trobava molts espais a l’esquena de Kroos i Illarramendi. Ancelotti, pensant en un calendari carregat de partits, va donar descans a jugadors com Benzema i Modric, en unes rotacions que van permetre que Isco i Illarramendi fossin titulars. A més, va deixar Casillas a la banqueta i va fer jugar per primer cop el porter de Costa Rica Keylor Navas. Navas no va poder fer res per evitar el gol de l’Elx al minut 15, quan Cristiano va cometre un penal clar -ell mateix va admetre que va arribar tard quan volia xutar la pilota-. Amb el 0-1, l’Elx va seguir buscant el gol, va forçar la groga de Marcelo i va donar feina al porter madridista. Però Gareth Bale va empatar i Clos Gómez va regalar als locals el penal del 2-1. Per sota en el marcador, l’Elx es va anar fent petit de mica en mica i Cristiano, amb un gran cop de cap, va fer el 3-1 abans del descans. A la segona part el partit només va tenir el color del Madrid. L’Elx va intentar atacar, sense sort, i Cristiano Ronaldo va anar aprofitant els espais per fer festa grossa amb dos gols més, un dels quals de penal.

Ball de porters

Al final del partit, Carlo Ancelotti va explicar que si va fer jugar Keylor Navas va ser per donar descans a Casillas i no per “haver fet cas dels xiulets de part de l’afició”. El tècnic italià, de fet, no va voler avançar qui jugarà a la porteria madridista en la pròxima jornada de Lliga, en què el Madrid, que ara suma 9 punts, jugarà al camp del Vila-real. Cristiano, per la seva banda, es va endur la pilota del partit i amb els d’ahir ja ha marcat 9 gols a la Lliga. “Si avui he fet quatre gols és gràcies a la feina dels meus companys, és una feina d’equip”, va dir el portuguès.