Societat 11/06/2012

Barcelona estrena el primer servei de lloguer de vehicles elèctrics

La companyia andorrana Ifrenting posarà divendres a disposició dels clients 18 cotxes de dues places, que tenen una autonomia de 100 quilòmetres i una velocitat màxima de 50 quilòmetres per hora.

Efe
2 min

BarcelonaLa ciutat de Barcelona comptarà, a partir de divendres, amb el primer servei de lloguer de vehicles elèctrics per hores dirigit als ciutadans i als turistes. A la presentació del servei, impulsat per la companyia andorrana Ifrenting –amb la col·laboració d'Endesa i l'Ajuntament de Barcelona–, l'empresa ha explicat que posarà a disposició dels clients 18 Renault Twizy (de dues places), que tenen una autonomia de 100 quilòmetres i una velocitat màxima de 50 quilòmetres per hora.

Els barcelonins podran usar el servei pagant una quota anual de 100 euros –o 60 euros semestrals– i una tarifa addicional de 7 euros per hora d'utilització, a la qual s'inclou la possibilitat de recarregar el vehicle gratuïtament en els punts de càrrega de la ciutat i una targeta que permet aparcar sense cost addicional durant dues hores en qualsevol aparcament gestionat per Barcelona de Serveis Municipals.

Pel que fa als turistes, el preu del servei és de 21 euros durant les primeres dues hores d'utilització i de 15 euros durant les tres hores següents. Passades aquestes hores, el servei és gratuït fins a un màxim de 12 hores diàries. Aquestes tarifes inclouran així mateix les targetes de càrrega i estacionaments gratuïts a més de la incorporació d'un GPS en el vehicle per guiar els visitants.

Els cotxes podran llogar-se a l'aparcament de l'empresa Saba de plaça Catalunya, on Endesa ha instal·lat recentment punts de recàrrega amb l'objectiu d'acollir la flota de la companyia. El regidor de mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona, Eduard Freixedes, ha alabat la iniciativa d'Ifrenting i ha assegurat que la mobilitat elèctrica privada "és una cosa del present i respon a les necessitats dels ciutadans".

Freixedes ha explicat que la ciutat compta actualment amb 249 punts de càrrega per a aquest tipus de vehicles, encara que ha admès que a dia d'avui hi ha menys vehicles privats que punts de càrrega repartits per la ciutat. "Cal comptar amb prou punts de càrrega per garantir que els usuaris es puguin moure per tota la ciutat sense problemes, i volem ser un referent en mobilitat elèctrica", ha subratllat Freixedes. El regidor ha avançat que els següents punts de càrrega s'instal·laran a la rodalia del Camp Nou.

stats