SOCIETAT
Societat 19/03/2013

Estudiants i personal de la UPC es concentren davant la seu d'Universitats per protestar contra les retallades

El Consell Social de la universitat ha ratificat uns pressupostos que preveuen més de 300 acomiadaments

Acn
1 min

BarcelonaEstudiants i personal de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) s'han concentrat aquest dimarts al matí a les portes de la secretaria d'Universitats i Recerca, a Via Laietana de Barcelona, per protestar contra l'aprovació dels pressupostos que preveuen 340 acomiadaments.

Un centenar de concentrats han demanat la dimissió del rector, Antoni Giró, i del president del Consell Social, Joaquim Boixareu, per la gestió al capdavant de la institució, que acumula més de 100 milions d'euros de dèficit. Reclamen també diàleg i consens per aprovar mesures per eixugar aquest dèficit.

Estudiants i Mossos han protagonitzat algun moment de tensió, però la protesta s'ha pogut desenvolupar amb to pacífic a l'espera de la decisió del Consell Social. La convocatòria s'ha fet també al rectorat de la UPC, que és on s'havia de celebrar, en un principi, la reunió del Consell Social.

A l'interior de la reunió, el Consell Social de la Universitat Politècnica de Catalunya ha ratificat per majoria –amb només tres vots en contra i una abstenció– els pressupostos que aquest divendres va aprovar el consell de govern del centre, uns comptes que preveuen l'acomiadament de 340 treballadors, 90 del PAS i 250 de PDI −la qual cosa, segons els sindicats, equival a 132 jornades senceres de professor associat, que és la xifra oficial.

Els comptes del 2013 suposen una davallada del 10% del pressupost en comparació amb el 2012, i en personal es retallen 11 MEUR, una mesura que pretén servir per eixugar part del deute acumulat per la UPC de 110,9 MEUR. La reunió s'ha celebrat a la secretaria d'Universitats i Recerca, tot i que s'havia de fer al rectorat. El canvi, però, no ha evitat la concentració de treballadors i estudiants.

stats