Societat 14/02/2013

Detenen l'alcalde de Sant Hilari Sacalm per una trama de suborn per a l'adjudicació de serveis públics

Els agents han escorcollat l'ajuntament, el Consell Comarcal de la Selva i dos organismes que depenen de la Diputació de Girona en el marc de l'operació Pokémon

Elisabet Escriche
1 min
Robert Fauria (CiU), alcalde de Sant Hilari Sacalm / ACN

GironaAgents del Servei de Vigilància Duanera han detingut aquest dijous l'alcalde de Sant Hilari Sacalm i president del Consell Comarcal de la Selva, Robert Fauria (CiU), dins l'anomenada operació Pokémon, una trama de suborn per a l'adjudicació de serveis públics amb epicentre a Galícia. Hi ha tres detinguts més: un funcionari del Consell Comarcal de la Selva i dos empresaris de GRS Arc Local, que és l'empresa que té la concessió de les gestions tributàries del Consell Comarcal (porta les gestions de tots els municipis de la Selva menys el de Lloret de Mar).

Els agents han escorcollat sota les ordres de l'Agència Tributària l'ajuntament de Sant Hilari Sacalm, el Consell Comarcal de la Selva i també les dependències del Patronat de Turisme de Girona i de la Xarxa Local de Municipis (XALOC) a Girona. XALOC és l'organisme que recapta els impostos de la Diputació de Girona i és un dels embrions de la nova Agència Tributària de Catalunya.

L'operació la porta el jutjat número 1 de Lugo, que investiga el cas Pokémon. Els agents del servei de vigilància duanera han sortit de les oficines amb capses plenes de documents. També han estat citats dos tècnics de recaptació del Consell Comarcal de la Selva per anar a declarar.

El jutge hauria detectat irregularitats en l'adjudicació de serveis del consistori de Sant Hilari i del Consell Comarcal de la Selva, tots dos presidits per Robert Fauria. L'actuació està sota secret de sumari. També s'estan fent escorcolls a Galícia i Astúries.

stats