Societat 25/04/2012

L'oposició veta el projecte Blau@Ictinea de Trias

PP, PSC i ICV-EUiA faran front comú en el plenari de Barcelona de divendres perquè l'equip de govern descarti el nou barri que preveia a la zona del Morrot

Maria Ortega
2 min

BarcelonaNou revés de l'oposició a l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias. En el plenari d'aquest divendres s'aprovarà, amb el suport de PSC i ICV-EUiA, una proposició del PP que demana que CiU descarti el projecte Blau@Ictinea, que preveu la construcció d'un nou barri a la zona del Morrot del port, i piroitzi les intervencions que ja tenen el planejament urbanístic aprovat. El Blau@Ictinea és el projecte electoral estrella de Trias que haurà d'entomar ara un nou revés dels grups de l'oposició. Després del rebuig a la reforma de la plaça de les Glòries presentada per l'equip d'Hàbitat Urbà i dels canvis forçats en el procés de desencallar el projecte de Can Batlló, a la Bordeta, l'alcalde suma ara un nou pal a les rodes.

El president del grup municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, ha argumentat avui que el Blau@Ictinea no s'ajusta a les prioritats en època de crisi i demana, en la mateixa proposició que presentarà divendres, que la ciutat engegui un procés de revisió del planejament urbanístic del Front Marítim. El líder del PSC, Jordi Martí, al seu torn, ja ha anunciat el vot a favor dels socialistes a aquesta proposició i ha remarcat que el que necessita Barcelona ara és "menys pedra i més intel·ligència, menys Blau@Ictinea i més recerca i menys Las Vegas i més Boston. També el president del grup municipal d'ICV-EUiA ha avançat que divendres votaran a favor de descartar el projecte insígnia de Trias a la zona del Morrot.

Gomà ha criticat que aquest suposa un model d'urbanisme marítim que, econòmicament, "aposta pel luxe i, residencialment, per barris segregats". Per la seva banda, el líder d'Unitat per Barcelona-ERC, Jordi Portabella, ha mostrat el seu rebuig al projecte en sí, però ha afirmat que no es posarà al costat del PP.

stats