Societat 15/05/2013

Els Mossos desallotgen la masia ocupada de Can Piella, a Montcada i Reixac

Efe
1 min

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han iniciat aquest dimecres al matí el desallotjament de la masia ocupada de Can Piella, a la localitat de Montcada i Reixac. Dos dels ocupants es neguen a abandonar la casa i s'han parapetat en una precària torre construïda sobre la teulada.

Segons han informat els Mossos, el desallotjament es porta a terme per ordre d'un jutjat d'instrucció de Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental) i s'ha iniciat cap a les 7 del matí. Els agents han trobat cinc persones persones a la masia, tres de les quals han sortit de l'edifici, mentre les altres dues han optat per resistir accedint fins a la citada construcció, que es troba a uns 18 metres d'altura i a la qual els Mossos intenten arribar per completar el desallotjament.

Abans del desallotjament, els ocupants han fet una crida per les xarxes socials al col·lectiu okupa i als veïns que els donen suport perquè anessin a ajudar-los, però els Mossos han acordonat la zona i no permeten acostar-se al lloc.

La masia de Can Piella, propietat d'un grup immobiliari, es troba en un terreny de diverses hectàrees que un col·lectiu va ocupar el 2009 per convertir-lo en un centre d'activitats socials i on s'havien organitzat horts comunitaris. En un comunicat, els ocupants consideren que "el benefici que aquestes terres i la masia aporten actualment (alimentari, cultural, associatiu) està per damunt d'un concepte de propietat privada especulativa i merament lucrativa".

stats