Societat 06/04/2012

Els Mossos detenen cinc lladres que acumulaven 207 denúncies per furts al metro de Barcelona

Quatre dels cinc arrestats ja han ingressat a presó

Acn
2 min

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han detingut cinc lladres de nacionalitat romanesa que es dedicaven a efectuar furts de manera reiterada al metro de Barcelona. Quatre dels arrestats ja han ingressat a presó. Entre tots cinc, acumulaven 165 antecedents policials i 207 denúncies per furts. El grup, molt actiu, es movia per la línia 3 del metro i als seus intercanviadors, i triava sempre víctimes estrangeres que assaltava amb el 'mètode del tap', a les portes de vagó. Els arrestats aprofitaven les aglomeracions en el moment d'entrar o sortir del comboi i era llavors quan un dels membres del grup s'aturava bruscament davant de la víctima, que prèviament havien escollit. D'aquesta manera, provocaven el tap que dóna nom al 'modus operandi'. Aprofitant la confusió de la víctima, pendent de pujar al vagó, els lladres li sostreien les seves pertinences. Els furtadors es quedaven a l'andana i la víctima no s'adonava del furt fins que ja havia accedit al vagó i el metro es posava en marxa.

Els fets que s'imputen als ara detinguts van tenir lloc entre els dies 10 d'octubre i el 5 de novembre, però llavors no es van poder efectuar les detencions perquè les persones investigades havien fugit del país. Els lladres havien abandonat la ciutat de Barcelona després que els Mossos detinguessin dos grups de delinqüents amb els quals els arrestats es relacionaven.

El passat mes de març els Mossos van detectar que els membres del grup investigat havien tornat a Barcelona i continuaven actuant al metro de la ciutat.

Finalment, la setmana passada es va activar un dispositiu policial que va permetre detenir-los en un bar proper a l'estació de Sants, on acostumaven a reunir-se cada matí per organitzar l'activitat delictiva. A quatre dels cinc detinguts, a més dels delictes i faltes de furt, se'ls imputa també el delicte de pertinença a grup criminal.

Els detinguts són Mita T., de 26 anys i amb 28 antecedents policials; Catalin C., de 27 anys i 23 antecedents policials; Alexandru Strugurel K, de 31 anys i 55 antecedents policials; Irina M, de 31 anys i 25 antecedents policials, i Cristian N., de 26 anys i amb 34 antecedents policials. Els arrestats van passar a disposició del jutjat d'instrucció 30 en funcions de guàrdia de Barcelona, que va ordenar l'ingrés a presó dels quatre primers.

stats