SOCIETAT
Societat 23/01/2013

Sant Cugat és l'ajuntament més transparent de l'Estat i Sabadell cau a la setzena posició

La capital vallesana havia ocupat la primera posició en l'última edició de l'índex estatal, elaborat per l'ONG Transparència Internacional

Acn
1 min
CALMA TENSA A DINS, REBOMBORI A LES PORTES DEL JUTJAT Manuel Bustos s'acosta a la porta dels jutjats en un recés de la seva declaració. Quan va entrar-hi es va creuar amb partidaris que l'aplaudien i amb detractars que l'escridavassen. El segon grup va anar creixent mentre passaven les hores.

BarcelonaL'Ajuntament de Sabadell cau fins a la setzena posició de transparència en l'índex elaborat per l'ONG Transparència Internacional. El consistori vallesà ha aconseguit aquest 2012 un total de 96,3 punts sobre 100 possibles. L'any 2010 va ser el més transparent de l'Estat, amb una puntuació de 100 sobre 100. L'any 2011 no es va elaborar el rànquing. En canvi, l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha estat considerat el més transparent de l'estat espanyol d'aquest 2012, juntament amb set ciutats més. D'aquesta manera, es converteix en l'únic que rep aquesta distinció per tercera vegada consecutiva. Mataró ocupa la desena posició i es converteix en el segon ajuntament més transparent de Catalunya. Aquest índex mesura el nivell de transparència dels 110 ajuntaments més grans de l'Estat a través de 80 indicadors. Es valora, per exemple, la informació sobre la corporació municipal, les relacions amb els ciutadans o la transparència en les obres públiques i la contractació de serveis.

Sant Cugat ha obtingut la màxima puntuació possible de transparència, és a dir, 100 punts sobre 100 possibles. L'Ajuntament ja es va situar per primera vegada al capdamunt d'aquest rànquing l'any 2009, amb una puntuació de 98'8 sobre 100, i l'any 2010, amb una puntuació de 100 sobre 100. Sant Cugat comparteix el premi amb Bilbao, Gijón, Oviedo, Ponferrada, Alcobendas, Gandia i Torrent. La segona ciutat de Catalunya ha estat Mataró, que ha quedat en desena posició amb una puntuació de 97,5 sobre 100.

stats