SUCCESSOS
Societat 22/08/2012

Els frens del Tramvia Blau s'han activat però el vehicle ha lliscat fins a xocar amb el camió

El tramvia no ha descarrilat i ara s'investigaran els fets per saber què ha fallat

Acn
1 min
El tramvia accidentat / PERE VIRGILI

BarcelonaEl primer tinent d'alcalde de Barcelona i president de TMB, Joaquim Forn, ha assegurat aquest dimecres que els frens del Tramvia Blau que aquest migdia ha xocat amb un camió s'han activat, però que el vehicle ha seguit lliscant fins que ha xocat amb un camió parat en dobla fila que ocupava part dels rails del tramvia. Forn ha explicat que quan el maquinista ha vist el camió ha accionat els frens, però que com que anava en sentit descendent el tramvia ha seguit lliscant pels rails fins a xocar amb el camió, que ha aturat la trajectòria descendent. La circulació de tramvies estarà aturada almenys durant aquest dimecres i probablement també els propers dies per estudiar què ha fallat.

Forn ha pràcticament descartat l'error humà però els investigadors encara han de parlar amb el conductor del tramvia per saber els detalls dels fets. El maquinista té onze anys d'experiència i és un dels dos ferits greus, ja que té, entre d'altres, contusions a la pelvis. L'altra ferida greu té una fractura de tíbia i peroné. La majoria dels ferits són turistes estrangers.

El tinent d'alcalde ha explicat que el camió s'havia aturat en doble fila i ocupant part dels rails mentre el camioner consultava una adreça.

stats