Societat 15/11/2012

Un avió d'Aerolíneas Argentinas, a punt de xocar amb un altre d'Iberia prop del port de Barcelona

Els fets van passar dilluns passat a la tarda, arran d'una confusió en les indicacions de la torre de control de l'aeroport del Prat

Josep Ferrer
1 min

El Prat de LlobregatUna confusió entre pilots i controladors hauria pogut acabar en tragèdia aquest dilluns, quan un avió d'Aerolíneas Argentinas va estar a punt de xocar amb un d'Iberia, en un incident en què també s'hi va veure involucrada una altra aeronau d'Easyjet. En un moment de les maniobres, els dos avions es van situar només a noranta metres l'un de l'altre. L'Agència Estatal de Seguretat Aèria (Aesa) investiga ara els fets.

Els fets van passar aquest dilluns a la tarda, al voltant de les 15.45 hores, molt a prop del port de Barcelona. Un avió Airbus d'Aerolíneas Argentinas, procedent de Buenos Aires, va rebre unes indicacions d'aterratge des de la torre de control de l'aeroport del Prat que intercedia la ruta d'aterratge de dos avions més: un Airbus d'Easyjet i un altre d'Iberia. L'avió d'Aerolíneas va corregir fins a dues vegades la seva ruta amb dos girs de 360 graus, després que el pilot d'Iberia fes un avís – tal com es pot sentir en aquest muntatge amb les converses entre els pilots i la torre de control. En una de les maniobres, l'avió argentí es va situar, verticalment, a només 90 metres de l'aeronau d'Iberia, i entre dos i tres quilòmetres en el pla horitzontal.

stats